Kan man sælge sin bil med restgæld?

Kan man sælge sin bil med restgæld?

1836visninger 1 svar | 5. sep 2023
For mange mennesker indebærer bilkøb og salg af biler også involvering af billån og restgæld. Her kunne man jo spørge sig selv, "Hvad er egentlig restgæld?" Uanset om du skal ud og købe en bil eller sælge din bil, kan du lige så godt få styr på begrebet restgæld, da før eller siden vil du komme til at støde på det.

Restgæld betyder blot, at låntageren ikke har betalt lånet fuldstændigt tilbage for bilen. Dette er noget, man skal være opmærksom på, hvis man skal ud og købe en brugt bil. Hvis der er skrevet under på handlen, og man senere finder ud af, at der var restgæld på bilen, så hænger man selv på ansvaret.


Hvor kan man se restgælden på ens bil?

At tjekke bilen for restgæld er meget enkelt, fordi billån altid skal tinglyses. Dette betyder, at gælden er offentligt registreret. Dette hjælper fremtidige bilkøbere, så de ikke overtager en andens gæld, når de køber bilen.


Restgælden forsvinder ikke, bare fordi man skal sælge en bil og den nye ejers navn står på registreringsattesten. Sælgeren er derfor forpligtet til at handle i god tro og forklare køberen om den nuværende restgæld på bilen. Hvis man som sælger handler i ond tro og undlader køberen information om restgælden, kan det føre til en retssag, hvis køberen vælger at anmelde det.


Hvordan indfrier man så restgælden i bilen?

Når du har fundet den bil, som du gerne vil købe, skal du kontakte sælgeren og derigennem få indfriet restgælden. På den måde undgår du at pådrage dig gælden ved overtagelsen af bilen.


Når bilen skal omregistreres i dit navn, er det bedst, at hele gælden er indfriet, så du ikke står tilbage med en bil, der både har restgæld og et billån, som du selv har optaget for at betale bilen. Hvis dette er tilfældet, og du er klar over, at der er restgæld på bilen, kan du eventuelt forhandle prisen på bilen ned, så du selv kan afbetale restgælden.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Kan man sælge sin bil med restgæld?
  •   5. sep 2023 vi har solgt bil med restgæld hvor vi aftalte med vores bankmand og køber der blev lavet papir på at restgæld blev fjernet fra bilen så snart banken havde pengene fra bilen og så sendte min bankmand en mail til køber om restgæld var fjernet fra bilen og at der nok gik et par dage inden det var registreret når man slår bilen op
    super fint og nemt


Kommentér på:
Kan man sælge sin bil med restgæld?
Annonce