Kan man tage CBD-olien og stadig køre bil?

Kan man tage CBD-olien og stadig køre bil?

6. jan 2019
Det er et spørgsmål, som der i dag er mange, der stiller sig selv. For lige så populær, som cannabis-olien eller også kaldet CBD-olien efterhånden er blevet, lige så mange bekymringer bringer den også med sig. Vi vil i nedenstående forsøge at besvare nogle af disse spørgsmål og sætte en stopper for de mange bekymringer. For det er nemlig hverken farligt eller risikabelt at indtage olien. Og ja, du må også gerne køre bil, selvom du har taget den. Klik her og læs mere om CBD-olien.

I dag er det blevet lovligt med CBD-olien
I lang tid har det ikke være lovligt hverken at indtage eller være i besiddelse af CBD-olie. Blev man taget med det, kunne man blive retsforfulgt, idet olien gik ind under lovgivningen om at være et euforiserende stof. Sådan er det dog ikke længere, og Danmark er efterhånden begyndt at åbne op for muligheden for, at olien kan have nogle gode og positive effekter for folk.

CBD-olien kan måske lindre kroniske smerter og gener
Der er mange, der dagligt går rundt med kroniske smerter. Og for nogle er disse smerter til så stor gene i hverdagen, at det fører til en besværet dagligdag, hvor man er om noget begrænset. Det nedsætter ens livskvalitet, idet der er mange ting, som man ikke kan gøre. Og det er dermed også med til at sætte en stopper for de mange ting, som man gerne vil bruge sit liv på.

CBD-olien er lovlig, hvis niveauet af THC er lavt
Derfor er Danmark nu begyndt at åbne op for CBD-olien. Den er dog kun lovlig, hvis niveauet af THC ligger på under 0,2%. THC er det aktive stof, som der findes i cannabis, og det er således og det stof, der fører til omtågede og desorienterede tilstande, hvis det indtages i en større mængde. Men fordi at mængden er så minimal, vil man intet mærke til det. Og det er også derfor, det er lovligt at køre, selvom man indtager olien.

Det er dog stadig på forsøgsbasis i Danmark
CBD-olien er dog på nuværende tidspunkt kun på en forsøgsbasis i Danmark. Det betyder, at det endnu ikke er alle, der kan få lov til at prøve kræfter med det mirakelmiddel, som det beskrives som værende af mange i udlandet. For nu er det kun enkelte patienter, der forsøger sig frem med olien, indtil det er blevet fastslået, at der er tilstrækkelige med positive virkninger til, at det kan udbydes som et medicinsk præparat for flere.

Frygt ikke for dine muligheder for at køre bil
Hvis du i fremtiden får brug for at lindre nogle kroniske smerter, er der således stor sandsynlighed for, at det kan blive med CBD-olien. Og heldigvis giver det dig ikke nogen form for begrænsninger i din hverdag. Spring du derfor bare ind bag rattet og kør afsted, præcis som du plejer at gøre.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x