KIA Carens - et gensyn med en glemt model.

KIA Carens - et gensyn med en glemt model.

571visninger 2 svar | 16. dec 2021


Hvem kan huske dengang at KIA byggede en kompakt MPV kaldet Carens. Det var blot en forstørret KIA Cee'd, og den model blev aldrig samme hit som cee'd'en... Nu er den tilbage med et frækt design for 2022 - men om den kommer til Danmark er dog tvivlsomt. ..


For at få blikket kort væk fra Julekalenderen med A'typiske biler, har KIA netop i dag præsenteret for en ny Carens. Carens vil fortsat bruge motorer fra KIA Ceed, men overraskende er Platformen lånt fra en ikke-eksisterende KIA model i Europa. Platformen er nemlig taget lånt fra den KIA som hedder Seltos. En KIA udviklet til Asien og det Amerikanske marked. 

Designet er langt fra som de forrige modeller af Carens, hvor den har modtaget næsten den samme front som den kommende KIA Niro. Nu er den Ikke længere en kedelig MPV, men i stedet er den blevet omvandlet til en kompakt SUV-lignende bil. Det skyldes nok udelukket af den grund at MPV'er ikke rigtig er en biltype vi mennesker køber længere. Vi vil langt heller købe en forhøjet Hatchback, også kendt som en Crossover. 

KIA Carens kommer med kun tre motorer at vælge imellem. Den mindste er KIA's nye 1,5 sugemotor med ca. 100 hk. Næste skridt er en forældet 1,4 turbomotor med 150 hk. Den motor forventes dog ikke til det Europæiske marked, hvor KIA muligvis har en 160 1,5 Turbo i vente. Dog lever Diesel endnu og det sked med en 1,5 CRDi. Også noget som næppe vil sælges i Europa.  Hvor KIA halter, forbedre de med gear-mulighederne. Carens er udstyret standard med fem gear at rive rundt med. Dog kan man også få det såkaldte IMT Semi-automatiske gear (red,  står for Intelligent Manual Transmission). Dog bliver det bedste gear mulighed at vælge et 7-trins Doublekobling AUT. 



Carens kan rumme op til syv personer med en konfiguration, der hedder to sæder foran, tre i sæder midten og to små sæder allerbagerst i bilen. I kabinen kan man finde et kæmpe 10,25" Touchskærm og digitalt instrumentering. Om det er standard har KIA dog ikke sagt noget om. 



Det skal dog påpeges at Carens er primær udviklet for det Indiske marked, trods for udvalgte lande i Europa vil få glæden af den nye SUV fra KIA. Derfor er det næsten sikkert at skrive, at denne model kommer ikke til Danmark. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  KIA Carens - et gensyn med en glemt model.
Kommentér på:
KIA Carens - et gensyn med en glemt model.
Annonce