Kia CEED GT og Pro! Citroen DS3, franske Q2

Kia CEED GT og Pro! Citroen DS3, franske Q2

1089visninger 2 svar | 13. sep 2018
Kia ProCeed

Kia har præsenteret for to nye modeller i dag. Den første er den længe ventet ProCeed. I forhold til den gamle ProCeed, som var dengang Kia's svar for en tredørs model, så er den nye ProCeed en såkaldt Shootingbreak - en stationcar med still.

ProCeed er nemlig det mere praktiske alternativ til Hyundai's i30 Fastback, og er faktisk 5 mm længer og 43 mm laver end Kia Ceed SW (Stationcar)
Dog er den ikke så rummelig som SW'eren.

Da Hyundai i30 Fastback udkom sidste år, så var det en ny klasse den koranske fabrikant havde startet, hvor man kunne sige at det var det billige alternativ for en Mercedes CLA. Faktisk minder ProCeed også meget om den nu udgået CLA Shootingbreak. Motorprogrammet er dog ikke på Mercedes niveau, udover den store GT udgave bliver introduceret til næste år. ProCeed GT vil bruge samme 1,6 Turbo fra Veloster, som vil yde 201 Hk og 265Nm. 


Motorprogram T-GDi= Turbobenziner 
1,0 T-GDi 100 Hk 20 km/l 
1,4 T-GDi 140 Hk 18 km/l
1,6 T-GDi 201 Hk 
Diesel 
1,6 CRDi 136 Hk 25,6 km/l 
Alle modeller er udstyret med et 6-trins manuel. 
Dog kan 1,4'eren og GT udgaven fås med deres nye 7-trins aut.
 

Kia Ceed GT

En efterfølger til den overstående bil, så er Kia også på vej med en ny varm Hatchback. Ceed GT er tilbage, hvor den forrige model var den som startede de varme tider hos Kia og Hyundai i30 Turbo.
Måske er den nye GT udgave fra CEED ikke en i30N, men langsom er den heller ikke med sin 1,6 Turbo fra den nye generation Veloster Turbo. Motoren har 201 hk og 265 Nm, så kan den fås med et dejligt 6-trins manuelgear eller deres nye 7-trins aut. 

I forhold til en normale CEED, så vil GT'eren være udstyret med 18" fælge med røde bremsekaliber, større bremser, sportiger undervogn og Michelin Pilot Sport 4 dæk standard. En anden unik detalje er, at Kia har leget med dens ESC system (ESP), hvor GT'eren kan komme lidt mere sidelæns, inden systemet slår til.
I kabinen er der også sket lidt, hvor der er kommet læder kabine med røde syninger, et faldbundet rat
 og sort stof i loftet. 

Det er uvist om Kia Danmark tag modellen til landet.


DS 3 Crossback

Til noget andet end Kia, så har Citroen's luksus mærke DS præsenteret for deres første "rigtige" kompakte Crossover. Den nye DS 3 Crossback er en rival til Audi Q2, BMW X1 og Volvo XC40, og vil være en af mange kommende Crossover fra DS. DS 3 Crossback vil være den første modelfra PSA gruppen, som bruger den nye CMP platform. En platform som skal ligge bund til den kommende Pegeout 208, Opel Corsa og Citroen C3. 
Desværre betyder det også at vi skal sige farvel til den normale DS 3 minibil, som afslutter sin tid i 2019. Her vil den nye DS 3 Crossback tagover som mærkets mindste bil. 

DS 3 Crossback er tydeligt designet efter den større DS 7 Crossback med sine 3D-LED Matrix for-og baglygter. Som DS7, så er der også masser af sikkerhedsudstyr på selv den billigste udgave. Her finder man det de kalder for Night Vision med infrarødkamera, DS Driver Attention Montering (Et system som holder øje med at chaufføren ikke er ved at falde i søvn), elektronisk nødbremse som nu også kan spotte cyklister og DS Actve LED lys.
Skal det være smart, så kan man også hente en APP kaldet DS SMART ACCESS, hvor man simplehen kan bruge sin telefon som bilens nøgle!

Motorprogrammet vil bestå af et forholdsvis økonomisk program, hvor det starter ud med en lille 3 cylinder 1,2'er, 100 Hk 1,5 Diesel og en helt ny 100% elektrisk udgave. E-TENSE hedder den elektriske model, som bruger et 50 kw batteri med 135 Hk og en rækkevidde på ca. 300 km.

Motorprogram: 
Benzin
1,2 Puretech 100 Hk 22 km/l ETA 6
1,2 Puretech 130 Hk 20 km/l ETA 6
1,2 Puretech 160 Hk ETA 6
Elektrisk
E-TENSE 50 kw 134 Hk 300 km
Diesel 
BlueHDi 1,5 100 Hk 33 km/l

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Kia CEED GT og Pro! Citroen DS3, franske Q2
Kommentér på:
Kia CEED GT og Pro! Citroen DS3, franske Q2
Annonce