Klar til kør-selv-ferie - gode råd til køreturen sydpå...

Klar til kør-selv-ferie - gode råd til køreturen sydpå...

22. feb 2018

Solen står efterhånden højt på himlen, og snart er sommeren over os. Det gør ikke blot, at dagene bliver længere og solskinstimerne forhåbentligt flere. Det betyder også, at sommerferien rykker tættere på for de fleste danskere.

Her er præferencerne lige så mange, som mennesker er flest. Nogle holder det simpelt med en tur på landets campingpladser, mens andre slår stort op og glædeligt investerer i flybilletter til alle verdens hjørner. 

Er du blandt dem, der synes, at flyveture er en bekostelig affære eller en ubekvem omgang for familie og småbørn, men stadigvæk ønsker at komme ud i de afkroge, man ikke ser til dagligt, så er kør-selv-ferien måske noget for dig. 

Flere danskere har tradition for at tage bilen langs de tyske motorveje og ned gennem Europa, og det giver ganske god mening. Er man bare en håndfuld passagerer i bilen, er der nemlig et økonomisk incitament til at fylde bilen op og spare flybilletter til fordel for den benzin, turen koster. Og mens nogle bliver forpustede over tanken om en tætpakket bil i mange timer, er der også dem, for hvem køreturen er den perfekte lejlighed til at komme tæt på hinanden og tilbringe kvalitetstid sammen. 

Uanset hvad grunden til bilferien kan være, kræver den dog samme forberedelse som andre udenlandsrejser. 

Her følger et par tips til, hvordan du og din familie kommer godt afsted på ferie på fire hjul.

 

Hav underholdningen på plads

 

For både unge og gamle skal man ikke langt ud over den danske grænse, før mange timers bilkørsel kræver, at man har noget underholdning med. 

Selvom bilferien er den perfekte lejlighed til at få snakket sammen, skal man også være varsom - især hvis der er børn i bilen. Tålmodigheden er til at overse, og det handler derfor om at fastholde deres opmærksomhed på alt andet end rummet, de sidder i. Allerhelst noget underholdning der kan slå tiden ihjel og fjerne fokus fra de timer i bilen, der ligger forude.

Pak iPad'en med gode film. Underholdning på skærmen fylder ingenting, og det er den perfekte mulighed for at fordrive flere timer, uden man lægger mærke til, hvor lang tid der går - både for unge og gamle. 

Derudover kan det være en idé at sondere markedet for lydbøger. Selvom lydbøger er oppe i tiden, er det de færreste, der er klar over, hvor stort udvalget egentlig er. Der er noget for enhver smag, og i en varm bil, hvor trætheden let kommer snigende, er de også gode at slumre hen til.

 

Medbring proviant hjemmefra

 

Det er begrænset, hvor meget mad der kan være i en køletaske, men for at regningen på europæiske tankstationer ikke vokser sig enorm, kan det betale sig at fylde godt op med snacks og drikkevarer hjemmefra.

Sørg for at have et bredt udvalg af snacks og rigeligt med væske med, hvis solen står højt på motorvejene. Et varieret udvalg af mad, frugt og søde sager giver dig løbende noget at stille børnenes sult med på bagsædet, hvis blodsukkeret er dalende og lunten kort.

 

Grundigt gennemtjek af bilen

 

Inden I ruller afsted, er det selvfølgelig en nødvendighed, at bilen er set efter i sømmene. Det er trods alt den, der afgør, om I kommer helskindet frem i tide.

Begynd derfor i god tid at gå motor-og bildele igennem. Gerne fra ende til anden, så det er med ro i maven og uden spørgsmålstegn i baghovedet, at I lægger fra land.

Et overset punkt på tjeklisten er ofte dækkenes tilstand. Slitagen på dækkene er betydende for grebet på vejen og ikke mindst afgørende for køreoplevelse og komfort. Noget der af alle steder kommer til udtryk, når man skal køre langt. Derfor er det en god idé at tjekke slitagen på dine dæk forud for bilferien. Eventuelt allerede når du skifter til sommerdæk.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce