Køb af bil privat eller ved forhandler?

Køb af bil privat eller ved forhandler?

28. jun 2018
Når du bliver bilejer, er der mange ting, som skal gå i orden, før bilen er et lovligt køretøj på landevejen. Hvor meget dette omfatter afhænger af, om du har købt bilen af en privat eller af en forhandler. Det vigtigste er, at du med sikkerhed ved, at du har styr på alt det praktiske, inden du sætter dig ind i bilen og kører den første tur. 

Uanset om du har købt ved forhandler eller privat, skal du sørge for, at din bil bliver forsikret. Se her, hvilken forsikring der kan passe til dig og din bil. I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på sin bil, som dækker skader på personer, ejendomme eller andre biler. Derudover kan du frit vælge, om du ønsker en kaskoforsikring, som dækker, hvis din bil bliver stjålet eller bliver skadet i forbindelse med en ulykke. 

Bilkøb – forhandler 

Hvis du ikke er helt tryg på bilmarkedet, kan det være en god ide at handle hos en forhandler, da du altid er sikret kyndig vejledning her. Uanset hvilket mærke, du leder efter, vil der være mange muligheder at finde. Find suzuki biler i Århus her, hvis dette er et mærke, som du har i tankerne, og ellers er det blot at gå på jagt. Hos en forhandler får du mange fordele, hvis du er grøn på bilområdet. 

Når du køber din nye bil gennem en forhandler, sørger de automatisk for, at din bil bliver indregistreret i dit navn. Dette skal ske inden 21 dage fra den dag, hvor du skriver under på salgskontrakten. Du kan dog gøre dig selv den tjeneste at holde øje med, om sælgeren nu også har fået dette gjort. 

I forhold til forsikring tilbyder mange forhandlere en forsikring. Dette kan være oplagt for dig, som ikke har alverden forstand på forsikringer. Af samme grund bør du dog træde varsomt, da valg af forsikringer kan være en jungle. En god tommelfingerregel er at få tilsendt et par tilbud fra forskellige forsikringsselskaber, så du nemt kan sammenligne disse og se, hvilken der vil passe bedst til dig. Og måske det ender ud i den forsikring, som forhandleren tilbød i første omgang. 

Bilkøb – privat 

Når du køber en bil privat, er det dit ansvar at få bilen omregistreret indenfor 21 dage fra salgsdatoen. Dette kan du gøre direkte på SKAT’s hjemmeside, hvor du blot skal have bilens registreringsattest klar. 

Når du køber bilen privat, er det en rigtig god ide at tjekke bilen grundigt efter. Dette kan du eksempelvis gøre med en køretur, hvor du undersøger, hvordan bilen reagerer i forskellige tempoer samt ved hård opbremsning. Hvis du skulle opdage en fejl, når du kommer hjem med bilen, kan det i mange tilfælde være svært at få sælger til at betale, da fejlen ikke blev påpeget, da du undersøgte bilen. 

Derfor kan det klart anbefales, at du har en mekaniker eller en god bilkender med dig, når du skal ud og se på en bil privat. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce