Køb af ny bil – hvad skal jeg vælge?

Køb af ny bil – hvad skal jeg vælge?

30. sep 2019
Skal man ud at erhverve sig en ny bil, findes der som udgangspunkt to måder hvordan handlen kan foregå. Enten igennem en privatperson, eller via en forhandler. Der er ikke noget der er mere rigtigt frem for noget andet, dog er det vigtigt at man er indforstået med vilkårene for det enkelte bilsalg, der er oprettet på den platform, hvor man finder bilen. Det kan være kriterier som bilens stand, leveringsomkostninger som med de nye regler skal være indregnet i den totale pris, kilometerstand, eventuelle garantier, eventuelle skader m.fl. 

På bilmarkedet findes der både ærlige sælgere privat som erhverv, på samme måde der desværre også findes uærlige sælgere privat såvel som erhverv. Dette er netop også grunden til, at den ene mulighed ikke udelukker den anden, men mere som en slags orientering om at man altid skal bevare sin sunde fornuft i en bilhandel.
 
Foretag de rigtige overvejelser 
Når man skal ud at vælge sig en ny bil, er det naturligvis afgørende at man har gjort sig nogle overvejelser omkring budget. En billig bil på kort sigt, kan også være en billig bil på lang sigt. Dog findes der en række eksempler på det modsatte, hvor det netop giver god mening at investere lidt ekstra i en bil der har kørt lidt færre kilometer, samt en eventuel garanti er sikret. På kort sigt vil man skulle have flere penge op af lommerne, men på lang sigt kan det vise sig at være billigere, eftersom man kan gøre sig nogle besparelser på eventuelle værkstedsregninger. 

Drift og vedligehold på bilen 
Det er altid et vigtigt kriterie, hvis man enten overvejer at købe en bil. En bil er ikke billig i drift, og der kommer mange ekstra udgifter man måske ikke har haft forinden. I den ligning, skal der også medregnes uforudsigelige udgifter, som man altid bør budgettere med. Der kan forekomme skader på de mindst ventelige tidspunkter, hvilket gør at bilen skal køres på værksted på et kritisk tidspunkt. 
Det er hverken en garanti eller en anbefaling, at man altid skal gå med en dyrere bil til en start, for at blive værkstedsfri, for det bliver man nok aldrig helt – dog et scenarie man skal tage til overvejelse. 

Fyldt med biler i de danske byer
I Danmark er der rigtig mange biler på vejene, og der kommer faktisk også kun flere og flere. Det er ikke unormalt at en almindelig dansk familie i dag har to biler i garagen. Det er især et problem i de større danske byer, hvor det i forvejen kan være problematisk at finde parkeringspladser. Dette gør sig faktisk ikke kun gældende inde i bymidten, men også ude på villavejene hvor familierne bor. Typisk er der nemlig kun plads til en bil til husets garage, hvorfor bil nummer to ofte placeres på villavejene. Det kan give et kaos i morgentrafikken, og noget usikkerhed blandt vejens mange børn, der dagligt cykler til-og-fra skole i området. 
Infrastruktur er en stor økonomisk post i den danske statskasse, og man forsøger hele tiden at gøre situation mere acceptabel blandt befolkningen. Selvom løsningsmodellen ikke er nem, arbejdes der på én. 

  

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x