Køb og salg af bolig – tag din boligadvokat med på råd

Køb og salg af bolig – tag din boligadvokat med på råd

21. feb 2022

Dette indhold er sponsoreret


Køb og salg af bolig kan være én af de ting, der kan give urolige nætter. Måske står du overfor at skulle købe dit drømmehus og er bange for, at handlen går i vasken grundet mindre detaljer. Eller måske er du nervøs for, at du, som sælger, kommer til at stå med ekstraregninger, som du ikke var forberedt på.
Det er altid en god idé at tage en boligadvokat, som tilbyder advokatforbehold, med på råd, når du, enten som køber eller sælger, indgår i en bolighandel – særligt hvis handlen foregår udenom en mægler.

Der er klækkelige beløb på spil, og du har derfor en naturlig interesse i at vide, at alt foregår efter reglerne. Hviid Advokater er din boligadvokat med filialer i hele Danmark og stor erfaring indenfor boligområdet.

Hvordan kan en boligadvokat hjælpe dig ved huskøb? 

Én af boligadvokatens vigtigste opgaver kan være at få tilføjet et advokatforbehold i forbindelse med dit huskøb. Forestil dig, at du har skrevet under på en købsaftale – og fortryder købet få dage efter. Måske opdager du sammen med din advokat, at der foreligger en lokalplan, hvor udsigten fra din første etage indenfor de næste to år vil blive skæmmet af en høj boligblok. Eller måske der dukker ting op, som ikke har været angivet i tilstandsrapporten. Bare tanken giver ubehag i maven. 

Med et advokatforbehold har du ret til at fortryde handlen, men skal typisk stadig betale 1% af købesummen som kompensation til sælger. Efter købsaftalen er underskrevet, har du som udgangspunkt max. 6 dage til at fortryde dit køb. Det er i denne periode, at din advokat kan hjælpe dig med at nærlæse aftalen og gøre indsigelser.

Hvordan kan en boligadvokat hjælpe dig ved hussalg?

Flere og flere boligejere vælger at sælge deres bolig som et selvsalg, hvor man helt fravælger en ejendomsmægler. Som sælger skal du bl.a. selv stå for fremvisningerne og de administrative opgaver. Du kan dog med fordel få en boligadvokat til at klare opgaver som:

  • Udarbejde købsaftale.

  • Indhente officielle dokumenter fra blandt andet tinglysningen m.v.

  • Gå i dialog med banken omkring aftalepunkter i bolighandlen.

  • Oprette deponeringskonto.

  • Administrere købesummen.

  • Undersøge købers forskellige forbehold ved handlen.

  • Afslutte bolighandlen.

Selvom du ønsker at spare flest mulige penge ved din bolighandel, kan en boligadvokat være en nyttig investering, da de fleste elementer i en bolighandel er svære at gennemskue for en ganske almindelig civilperson. Det er derfor fornuftigt at dække sig ind og potentielt set spare mange penge på sigt, hvis der er blevet overset en afgørende detalje i bolighandlen. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce