Købe eller flexlease din næste bil?

Købe eller flexlease din næste bil?

15. nov 2019
Hvis du står og skal have ny bil, er der i dag flere muligheder for dig rent finansielt. Du kan blandt andet købe eller flexlease din bil afhængig af bilen og dine behov. Selvom flexleasing er et smart koncept, kan det ikke altid svare sig, og vi vil her gennemgå de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig inden du vælger at købe eller flexlease. Inden da vil du blive kort introduceret for, hvad flexleasing rent faktisk er. 

Hvad er flexleasing?
Ved flexleasing udnytter man den forholdsmæssige afgift, også kendt som periodeafgiften. Det betyder mere konkret, at man kan betale registreringsafgiften løbende i rater i stedet for at betale den fulde registreringsafgift, når du får bilen. Ved flexleasing betaler du registreringsafgiften i månedsvise rater, men kun i de måneder hvor bilen er indregistreret og i brug. Det vil sige, at afgiften er bundet til bilens brug og ikke selve bilen, hvilket er en stor økonomisk fordel for dig, som leaser. Ved flexleasing ejer du ikke bilen, da den tilhører leasingselskabet, som du leaser hos. Flexleasing forløber typisk over tre til 36 måneder, så du ikke binder dig til bilen i en længere periode.

Vælg flexleasing, hvis...
Flexleasing er ikke det rette valg til enhver bil. En tommelfingerregel er, at bilen skal have en værdi på over 350.000 kroner med fuld afgift, før det kan betale sig. Søger du en lille bybil, som en Volkswagen Up! eller Toyota Aygo, så kan flexleasing altså ikke svare sig. Hvis du i stedet gerne vil have drømmebilen med den store udstyrspakke, så du både får automatgear, bakkamera og regnsensor, så er flexleasing mere interessant. Samtidig kan du med flexleasing få en garantiforsikring, så du kender alle udgifter forbundet med bilen og ikke pludselig får en grim økonomisk overraskelse. Flexleasing har også den fordel, at du kan få nøglerne til bilen med det samme, og derfor ikke skal vente på, at den kommer fra fabrikken. Grundet den forholdsmæssige afgift kan det dog bedst svare sig, hvis bilen er over tre år gammel, da du så kun skal betale 0,5% af den totale afgift per måned, i modsætning til 2% hvis bilen er helt ny. 

Køb bilen, hvis...
Hvis du gerne vil have en helt fabriksny bil, som ingen har kørt i tidligere, så bør du købe bilen i stedet, da afgiften ved flexleasing vil blive høj. Flexleasing er heller ikke relevant, hvis du er på udkig efter en mindre bil til en lavere værdi, som en Ford Fiesta, da omkostningerne for flexleasing vil være for høje. Ved en ældre bil, som ikke har mange kilometer tilbage, men blot skal kunne køre dig fra A til B, kan det også bedre svare sig at købe bilen. Sidst men ikke mindst, skal du også vælge at købe frem for at flexlease, hvis du gerne vil kalde dig for ejer af bilen, og ikke har noget imod at køre i samme bil i 5-10 år. Ejerforholdet og det længerevarende kørselsforhold kan flexleasing nemlig ikke tilbyde, da leasingselskabet jo ejer bilen, og leasingaftalerne typisk ikke forløber i mere end 36 måneder.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce