Koenigsegg Gemera - Trecylinder, 2-liter og 1700 Hk!

Koenigsegg Gemera - Trecylinder, 2-liter og 1700 Hk!

428visninger 9 svar | 3. mar


Den Svenske superbil Koenigsegg kom med noget af en overraskelse i år, hvor de præsenteret for mærkets første fire-personers bil, som de selv kalder for en Mega-GT'er.

Gemera hedder den, og allerede kan man nok kalde det for verdens hurtigste fire-personers bil. Navnet betyder faktisk Giv mere, bare oversat på svensk Ge-mera.
Motoren er noget så småt som en trecylindret 2-liter med to turboer ombord. Motoren yder "kun" 600 hk og 600Nm. Koenigsegg kalder Motoren for TFG, der står for Tiny Friendly Giant.  Dog får den lille 2-liter hjælp af tre elektriske motorer, der tilsammen yder 1.100 hk. Elmotoerne er gemt ved hvert af de to bagerste hjul og det tredje sidder på Krumtapakselet. Ialt kan Gemera producer 1.700 hk og 3.500Nm. 0-100 kan den gøre på blot 1,9 sekunder, og Christian Von Koenigsegg har meldt ud, at den vil kunne køre fra 0-400 på en rekordtid. Dog ikke testet endnu...
(Red. Engelsk."Tiny Friendly Giant", oversat "Venlig lille kæmpe")

Gemera kan faktisk køre på alt salgs brændstof, ethanol, CO2-neutral methanol, E85a eller benzin. Dog ikke diesel... Alle tre elmotor kan tilsammen kun køre op til 50 km. Dog kan de ramme en topfart på magiske 300 km/h, alene på strøm. 
 
I kabinen er det som en hver anden GT'er. Her finder man WI-FI, AppleCarPlay, AndrodAuto,11-højtaler, tre-zoners Klimaanlæg, trådløs telefonoplader og kopholder til hver passager. 
Gemera starter fra ca. $1 million og vil blive bygget i 300 eksempler. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Koenigsegg Gemera - Trecylinder, 2-liter og 1700 Hk!
Kommentér på:
Koenigsegg Gemera - Trecylinder, 2-liter og 1700 Hk!
x