Kør-selv-ferie: God bagsædeunderholdning til køreturen

Kør-selv-ferie: God bagsædeunderholdning til køreturen

7. okt 2017

Hvis du skal på kør-selv-ferie, så er der sandsynlighed for, at det bliver en lang og kedelig køretur. Hvis du på forhånd ved, at du ikke kommer til at besidde førersædet hele vejen, så er det oplagt, at du sørger for en form underholdning til køreturen. I denne forbindelse er der rigtig mange muligheder, men da det hurtigt bliver trivielt, hvis du skal se film 16 timer i streg, så er det vigtigt, at du forsøger at være kreativ. Det er heldigvis noget, du kan finde inspiration til her.

 

Interessant læsestof er altid en sikker vinder

Er du glad for at læse, så er et par gode bøger til turen uundværlige. Her kan du med fordel vælge at medbringe en såkaldt e-bogslæser. Det giver dig mulighed for at medbringe nærmest et uendeligt antal bøger. På denne måde kan du være sikker på, at du aldrig løber tør for læsestof. Hvis du ikke er den store læsehest, så er det ikke sikkert, at det er denne løsning, du skal vælge, selvom mange er glade for endelig, at kunne finde lidt tid i hverdagen til at få læst.

 

Offline streaming eller køb af film el. Tv-serier

Flere streamingtjenester er begyndt at tilbyde muligheden for offline streaming, hvilket giver dig mulighed for at se både film og Tv-serier, mens du er på farten. Hvis du ikke har adgang til en streamingtjenester, hvor du kan angive en række film og Tv-serier, som du kan se i offline tilstand, så kan du i stedet vælge at købe eller leje film, som enten kan downloades til din laptop, tablet-pc eller en helt tredje type af enhed – så er du sikret en god mængde underholdning.

 

Forbered dig til og planlæg din ferie

Hvis du gerne vil bruge tiden fornuftigt, så kan du med fordel bruge noget af køreturen på, at forberede og planlægge enten hele eller dele af din ferie. Hvis du er meget spontan af natur, så er det ikke sikkert, at du ønsker at planlægge noget, men hvis du derimod er typen, der foretrækker struktur og en nøje lagt plan, så er det bestemt en oplagt idé, at du bruger nogle af køreturens mange timer på dette. Så er du – som sagt – også sikker på, at tiden bruges fornuftigt.

 

Ikke til læsning – hvad med lydbøger?

Det er ikke alle, der er til læsning. Det kan være, at de har svært ved at holde koncentrationen, er ordblinde eller af en helt tredje årsag ikke bryder sig om læsning. Er det noget, du kan nikke genkendende til, så kan du i stedet overveje at lytte til en række gode lydbøger. Der findes flere streamingtjenester, der er spækfyldt med lydbøger, men hvis du helst undgår streaming, så kan de også købes hos et utal af forhandler og tilmed også direkte på flere mobile enheder.

 

Fordyb dig i noget nyt undervejs

Når du skal bruge mange timer på bagsædet af en bil, så har du også mange timer, der kan bruges til at fordybe dig i nye emner. Det kan eksempelvis være, at du gerne vil lære mere om valutahandel (eller forex trading, som det også kaldes). Du vil måske gerne blive klogere på, om du skal vælge Plus500 eller eToro, om du skal handle med CFD’er eller ej, og hvorvidt du skal bruge et stort beløb for at komme i gang. Det er oplagt, at du bruger tiden til at blive klogere.

 

Husk at holde pauser under køreturen

En køretur fra den nordlige del af Jylland til den sydlige del af Frankrig kan hurtigt ende med at tage 18-20 timer, hvis du kører i ét stræk. Derfor er det også vigtigt, at du holder pauser – det er både, så passager kan få lov til at strække benene, men særligt så føreren af bilen kan få tanket energien op til næste stræk. Hvis I ikke har travlt med at nå den endelige destination, så er det også oplagt, at I gør hold ved spændende destinationer eller attraktioner undervejs.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce