Kom i gang med en energirenovering af dit hus

Kom i gang med en energirenovering af dit hus

30. jun
Dette er sponsoreret indhold

Er din varmeregning efterhånden blevet alt for høj, og er du og familien de senere år begyndt at tænke mere på klimaet, så kan det måske være en god idé at gå i gang med en energirenovering af huset. 

Med en energirenovering af dit hjem kan du nemlig blandt andet spare på energien, skabe et bedre indeklima og få et mere miljøvenligt hjem med en lavere CO2-udledning - alt sammen fordele, der kommer dig og klimaet omkring dig til gode. Det kan dog godt virke som noget af en mundfuld at starte på en energirenovering, og er du i tvivl om, hvordan du kommer i gang, får du her nogle tips til, hvad du for eksempel kan give dig i kast med.

Vælg en ny varmeløsning
Mange gamle huse bliver opvarmet med oliefyr, fjernvarme eller elvarme, som er opvarmningsformer, der ikke er særlig miljøvenlige. Hvis du skal energirenovere dit hus, ville en varmepumpe imidlertid være et oplagt og bæredygtigt valg. Du kan for eksempel investere i en varmepumpe fra Baxi, som sikrer dig en miljøvenlig og effektiv varmeløsning. 

Grunden til, at en varmepumpe er bedre for miljøet, er, fordi den trækker varme fra enten jorden eller luften, som den så bruger til at producere varmt vand og varme til dit hjem. Dermed bruger varmepumpen altså ikke fossile brændstoffer til at varme huset op, som et oliefyr for eksempel gør, men kører derimod på vedvarende energi. Udover en mere bæredygtig varmeløsning sørger varmepumpen også for, at du sparer penge på din varmeregning i sidste ende, da den ikke er lige så dyr i drift som andre opvarmningsformer. 

Isoler loft, tag og ydervægge
Hvis dit hjem for alvor skal energirenoveres, så er det en god idé at få isoleret tag, loft og ydervægge. I mange gamle hjem vil isoleringen ikke være lige så god og effektiv, som den er i mere moderne huse. Dårlig isolering er ofte lig med træk, kulde og generelle problemer med at få varmet hele boligen op, hvilket resulterer i et tårnhøjt energiforbrug. 

Med en isolering af tag, loft og ydervægge kan man derfor sørge for, at der ikke skal bruges lige så meget energi på at få varmet huset op. Det er ikke bare mere bæredygtigt, men også billigere på den lange bane, for selvom en hulmursisolering af ydervæggene kan virke som en dyr investering, så vil energibesparelsen sørge for, at du tjener investeringen hjem. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Martino2018
Martino2018 (Kommerciel blogger)
Oprettet 9. jul
x