Kort om: Kia Niro - Smart elbil.

Kort om: Kia Niro - Smart elbil.

782visninger 2 svar | 20. jan 2022


Den nye Kia Niro blev allerede præsenteret tilbage i November måned, men dengang kunne Kia ikke udtale sig omkring det tekniske. Det kan de nu!... Eller næsten... 


Kia Niro blev præsenteret tilbage i 2017, og var det Koreanske bilmærkes første hybird og elbil (e-Niro kom i 2019). Siden dengang har Kia Niro været en af de bedst-sælgene Hybrid og elbiler herhjemme, indtil at Ford kom på marked med for Kuga PHEV. 

"Rettelse: Kia e-Soul var den første elektriske elbil fra Kia".

Den nye Kia Niro er fortsat en kompakt Crossover, og er også bygget på nuværende platform. Dog har Kia forbedret platformen og gjort den stærkere. Niro er også vokset med 65 mm i længden, 20 mm i bredden og 20 mm i hjulbasen - hvad betyder at Niro tilbydere mere kabineplads end før. 

Hjertet af Niro består enten en Hybrid, Plugin-Hybrid eller en ren elektrisk model. Dog har Kia kun udgivet information om Hybriden.
 
Niro HEV (Hybrid) vil bruge samme 1,6 benzin sugemotor som før. Den yder 105 hk og 144Nm. Derefter får benzinmotoren hjælp af et 44 hk elektrisk motor, og tilsammen yder Niro HEV 141 hk.  
Niro HEV er standardudstyret med noget som Kia kalder for "Green Zone Driving". Aktiveres dette såkaldte Green Zone Driving-køreprogram, vil bilen slå den elektriske motor til. Programmet anbefales i brug ved skoler, hospitaler og øvrige emissionsfrie områder. I kabinen er Niro nærmest identisk med den større elektriske Kia EV6. Begge er standardudstyret med et enormt stort 10,25" Touchskærm og et digitalt instrumentering. Ellers finder man også et 10" Head-Up Display og advanceret stemme kontrol. 

Den nye Kia Niro forventes til Europa i slutningen af 2022. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Kort om: Kia Niro - Smart elbil.
Kommentér på:
Kort om: Kia Niro - Smart elbil.
Annonce