Lad en anden stå for salg af din bil på online auktion

Lad en anden stå for salg af din bil på online auktion

5. jan 2018

Skal du sælge din bil?

Det kan være et stort arbejde at få solgt bilen med alt hvad det indebærer af kontakt med købere, klargøring og markedsføring på diverse platforme og fastsætning af pris.

Derfor vælger flere og flere bilejere i stedet at sælge bilen på en online bilauktion. Du bliver enig om en mindstepris med auktionshuset, og herefter kan flere forskellige købere byde ind på din bil. En online auktion varer typisk et par dage, og du kan derfor være nærmest garanteret at få bilen solgt inden for et kort tidsrum.

Du kan ende med kun at få solgt bilen for din smertegrænsen i form af mindsteprisen, men med det kundekartotek, som mange online auktionshuse kan tilbyde, kan du også nemt komme op på meget mere i den samlede salgspris. Der er dermed en vis risiko forbundet med at sælge bilen på online auktion, fordi det er ude af dine hænder, men samtidig er du også sikret et hurtigt og smidigt salg, hvor du slipper for al besværet.

Er du blevet interesseret i idéen om at sælge din bil på en online auktion? Så læs mere om, hvordan du gør, her:


 1. Vælg et auktionshus, som du synes, skal stå for salget af din bil

  Her skal du blandt andet lægge mærke til, hvor meget de forskellige steder kræver i gebyr og veje det op imod det kundekartotek og de markedsføringsplatforme, de råder over. Det er ikke altid det smarteste at vælge det billigste auktionshus, for de kan måske ikke få solgt bilen til en lige så høj pris.

 2. Tag masser af billeder af din bil - både udvendigt og indvendigt

  De skal bruges af auktionshuset til at vurdere den estimerede mindstepris. Det kan godt være, at du selv synes, at din elskede bil mindst er en million værd, men det er langt fra sikkert, at de professionelle har samme syn på sagen, og de kan hjælpe med at give et realistisk skøn af, hvad du kan forvente at få for bilen.

 3. Vær omhyggelig med beskrivelsen

  Det vil i langt de fleste tilfælde være forhandlere, der kommer til at byde på din bil, og det er derfor vigtigt, at beskrivelsen er helt i orden. Husk at oplyse om alle småfejl og småskader - hellere for meget end for lidt. Mange auktionshuse anbefaler faktisk bilsælgere at ringe til dem, når du udfylder beskrivelsen, så du kan være helt sikker på at få alle de nødvendige informationer med.

 4. Herefter går auktionen i gang

  Når du har sat din mindstepris sammen med auktionshuset, vil auktionen gå i gang. Den vil typisk vare et par dage, og du kan følge med i det på din computer. Hvis bilen ikke bliver solgt, vil det som regel være gratis for dig, og du behøver ikke betale et gebyr. I nogle tilfælde vil du måske modtage et bud lige under mindsteprisen. I så fald vil auktionshuset forsøge at mægle mellem dig og den potentielle køber, så I kan nå frem til et kompromis. I mange tilfælde er det ikke mere end et par tusinde kroner, der kan stå i vejen for en handel.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce