Lamborghini Countach LPI800-4 firser ikonet er Tilbag...

Lamborghini Countach LPI800-4 firser ikonet er Tilbag...

679visninger 0 svar | 14. aug 2021


Countach Så lyset helt tilbage i 1974, hvor den første Lamborghini Countach blev præsenteret. Det hele startede da firmaet Bertone fik den opgave at udføre en konceptbil for Italienske Lancia med Startos Zero, som senere blev til Lamborghini LP500. Den sidste Countach blev bygget i 1990, og derefter kom Diablo.

Countach ER TILBAGE!! Og dog, for i virkeligheden er det bare en Lamborghini Sián FKP 37 under skindet. Det vil sige at Countach's motor også vil være up to date med en kæmpe 6,5-liter V12 med 780 Hk. Dertil få motoren hjælp af et 48-volt starter generator med 34 hk. Det betyder at den nye Countach vil være en Hybrid med over 800 hyper heste. 0-100 kan den klare med hjælp fra alle fire hjul på blot 2,8 sekunder, inden den rammer en topfart på 355 km/h. 0-200 gør den på 8,6 sekunder. 


I kabinen har Lamborghini lånt lidt fra deres model program. fx. er rattet og sæderne  taget direkte fra deres Aventador. Derimod er midterkonsollen, læder i dørsiden og geartunel  fra Sían. Dog er touch skærmen på 8,4" helt ny ,og kan forventes på den kommende Aventador afløser. Countach kommer som den eneste Lamborghini med en knap kaldet "Stilo" i kabinen. Trykker man på den, får man en præsentation af bilen og dens design filosofi. 



Navnet LPi kommer fra det engelske ord "Naturally Aspirated", hvor Lamborghini hylder den store 12-cylinder motor. 800-4 betyder  at den yder omkring 800 hk og 4 for at den trække på alle fire hjul (AWD).  Motoren i Countach er som tidligere nævnt den samme fra Sían. Det forventes at blive den motor som Aventador's afløser får med nok tæt på 1000 hk. 

Den nye Countach kommer på marked til næste år for udvalgte kunder hos Lamborghini. Lamborghini bygger kun 112 modeller som nok allerede er udsolgt.... 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg




  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Lamborghini Countach LPI800-4 firser ikonet er Tilbag...
Annonce