Lav din egen is - nemt og lækkert

Lav din egen is - nemt og lækkert

10. nov 2021

Det er både nemt og lækkert at lave sin egen is. Det kræver få ingredienser, tager ikke særlig lang tid, og har også den fordel, at du kan helt selv bestemme smagen på isen. Derudover smager det også meget mere friskt og lækkert end is fra supermarkedet. Her får du en kort guide til, hvordan du nemt kan lave is derhjemme.

Brug en ismaskine

Du kan godt lave is uden ismaskine, men vil du have en cremet og lækker is uden iskrystaller, som samtidigt er nem at lave, er en ismaskine et must. Der findes mange ismaskiner på markedet i forskellige prislejer og kvalitet. For at finde frem til den bedste er det en god idé at læse ismaskine test og anmeldelser og sammenligne de modeller, der er på markedet. Samtidigt skal du vurdere, om du for eksempel ønsker en ismaskine med eller uden kompressor. Har du brug for hjælp til at vælge ismaskine, kan du bruge de sammenligninger af produkter som https://toppricer.dk/ laver. Her får du en oversigt over de bedste ismaskiner på markedet og yderligere hjælp til at vælge den rette for dig.  

Ingredienser

Når du først har ismaskinen, skal du have ingredienserne på plads. Der findes flere typer af is, som laves på forskellige måder. Den bedst kendte er nok den klassiske flødeis, mens en anden kendt type er den italienske gelato. Modsat flødeisen er gelato typisk er lavet på mælk. Ønsker du en is helt uden mælkeprodukter, så lav en lækker og frisk sorbet. Vælger du friske ingredienser af høj kvalitet, får du det bedste og mest smagfulde resultat.

Sådan gør du

Ismaskinen rører ingredienser sammen, mens massen fryses, så der ikke kommer nogen iskrystaller. Husk at hælde ingredienserne ned i midten af maskinen og ikke ude i siden, for så kan du risikere, at de ikke bliver blandet ordentligt sammen. Køber du en ismaskine med kompressor, så har ismaskinen en frysefunktion, som sørger for at fryse isen ned, mens den rører rundt. Køber du en ismaskine uden kompressor, skal du huske at putte det tilhørende fryseelement i fryseren senest dagen før. Hvor lang tid processen tager, afhænger af hvilken konsistens du ønsker på isen, og hvilken maskine du har. Det tager typisk en halv til en hel time at lave isen, og du kan vælge at putte den i fryseren efterfølgende, hvis den skal spises senere, eller hvis du ønsker en fastere konsistens. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce