Lexus NX - Et Comeback hos de Kompakte Crossovers

Lexus NX - Et Comeback hos de Kompakte Crossovers

600visninger 0 svar | 12. jun 2021


I 2013 droppede Lexus ud af Danmark, men allerede i 2020 var de klar til at sælge biler herhjemme igen. Dog kom Corona, og salget blev udskudt til i år. Nu er Lexus på vej med et elektrisk modelprogram, og NX er mærkets næst mindste Crossover.
Den forrige NX nåde lige at komme til landet før en ny model kom - og den nye NX er til for at sætte sig i skak imod BMW X2 25e og Audi Q5 35 TFSI e. 


Lexus nye NX er bygget på Toyota's GA-K platform, og det er en platform som den skal dele med Toyota RAV.

NX vil i Danmark kun fås i Hybrid og  Plug-in Hybrid, som faktisk er den første PHEV fra Lexus. Dog har Lexus også præsenteret for en helt ny motor på 2,4-liter. Den forventes desværre ikke Europa og det er en skam. 2,4'eren får hjælp af en Turbo og yder 280 Hk. En 2,5 suge benziner med 200 hk kommer heller ikke til Europa.  I  Europa og Danmark vil man som sagt kun få den med et elektrificeret motorprogram. 

Det vil sige at man kan vælge den med en 2,5-liter firecylindet motor, som får hjælp af et 18,1 kWh batteri. Vælger man den i 350h versionen, yder den 242 hk i alt. Det er samme Hybirdmotor som den nye Toyota RAV4. Er det performance man er til, så skal man vælge den større 450h +. Den burger samme 2,5-liter motor, men er en såkaldt Plug-in Hybrid. Den yder 306 hk, og kan køre op til 63 km alene på strøm med en topfart 136 km/h. 


Motorprogram:
NX 250 2,5 200 Hk, 250Nm (Ikke til Danmark)
NX 350 2,4T 280 Hk, 430Nm  (Ikke til Danmark)
NX 350h 2,4 242 hk, 
NX 450h+ 2,4 306 Hk, 

NX 350h trækker kun med de forreste hjul standard, hvorimod 450h+ har permanent firehjulstræk. 

l kabinen stråler Lexus sig væk fra det vi kender fra søster mærket Toyota. Da Lexus er et premium mærke som de tyske konkurrenter, er det også vigtigt at kunne præsentere for en kabine som er luksuøs. Det er også hvad NX er med mulighed for at en læderkabine med syninger i en anden farve. Nok noget de fleste dansker ikke krydser af på udstyrslisten. Standard kommer NX med et 10" Digitalt instrumentering og et 9,8" touchskærm som kan opgraderes til et større 14" touchskærm. 



Lexus NX bliver mærkets sikreste bil, hvor den også bliver den første Lexus, der får brug af tredje generation af Lexus Safety System +3. Det er en sikkerhedspakke, som er standard på hele programmet, og indeholder det sikkerhed man nu forventer af en bil i 2021 - og mere. 
Og mere er at den også har noget de kalder for e-Latch. Det e-Latch gør at den kan låse døren på de to bagerste døre, hvis bilen registrere at der kommer en bil eller cykel forbi siden af en af dørene. 

Lexus NX forventes til Danmark på et tidspunkt til næste år. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg




  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Lexus NX - Et Comeback hos de Kompakte Crossovers
Annonce