Lexus RX - Lexus bud for en stor, men grøn SUV.

Lexus RX - Lexus bud for en stor, men grøn SUV.

303visninger 0 svar | 3. jun


Lexus RX var en af de første modeller til at blive solgt i Danmark allerede tilbage i årtusindskiftet. Efterfølgende har der været et par generation, hvor den nu udgået model har været på marked siden 2015. Dog blev den først solgt i Danmark siden 2021.  Nu er der en helt ny model på vej, og med sjette generation af RX, udgår den store 6-cylinderet frem for en firecylindret turbomotor.  Dog fortsat med Hybrid-drivlinje.


Den nye RX er bygget på Toyota's GA-K platform (Toyota New Global Architecture). En platform som den deler med den mindre Lexus NX og Toyota's egen RAV4. Lexus har gjort den nye RX mere aggressiv at se på med sit brede design og lave taglinje. Faktisk er den 1 cm lavere end før, men akselafstanden er dog vokset med 6 cm. Og med den længere akselafstanden og en smule lavere end før, betyder det at bilen har en letter læssehøjde og har 50 mm mere bagagerumsplads i længden. 

Noget som gjorde den gamle RX unik i dag, var at den stadig kunne fås med en V6-motor. Til trods for det var en Hybrid, så var bilen dog ikke ligefrem billig afgift da den ikke kunne køre under 50 gram C02 pr. kilometer. Derfor har Lexus langt om længe vinket farvel til den motor, og i stedet for kommer en helt nye 2,4 firecylindret turbo med 371 hk. Modellen kalder Lexus selv for 500h, og er den allerførste turboladet Hybrid fra Lexus.  500h trækker med alle firehjul da den bruger Lexus nyeste intelligente firehjulstræk kaldet DIRCTE4. I Danmark kommer RX kun med to motorvarianter. Den nævnte 500h og så en anden ny udgave kaldet 450h +. 450+ h er en Plug-in Hybrid med et 18,1 kWh batteri og Toyota's velkendte 2,5 benzinmotor.  I følge Lexus kan den køre op til 65 km på strøm alene. 

Ude for Danmark kommer RX i en 350h og den bruger samme 2,5 motor fra 450h+ Forskellen er bare at 350h er en Hybrid og ikke en Plug-in Hybrid. Ydelsen er også kun 250 hk. Bor man derimod i Østeuropa eller Nordamerika, kommer RX udstyret med en ren benzinmotor i en model kaldet RX350. Den bruger samme nye 2,4 turbomotor fra RX500h, men er uden alt det Hybrid-halløj. Ydelsen er 280 hk. 

Motorprogram:
Benzin
RX350 2,4T 280 Hk, 430Nm (Ikke til DK)
RX 350h HEV 2,5 250 Hk, 316Nm (Ikke til DK)
RX 450h+ PHEV 2,5 306 Hk, 227Nm 
RX500h HEV 2,4T 371 Hk, 645Nm
Nøgleord: 
HEV=Hybrid Electric Vehicle
PHEV= Plug-in Hybrid Electric Vehicle


Interiøret kalder Lexus for Tazuna-Cockpit, og blev først præsenteret sidste år i NX, hvor begge fås med et større 14" Touchskærm. Dog er det standard på alle RX'er herhjemme i Danmark. Ellers er det som øvrige Lexus'er med deres intelligente tale-program kaldet "Hey Lexus". Dog som noget nyt kan den trådløse mobiloplader oplade med 50% mere kræft!...  Skal ens RX være sportslig, så er det F-Sports pakken man skal tilkøbe, der kun er tilgængelig i 500h. Her kan få unikke farver, større bremser og en mere dynamisk undervogn. 

Den nye RX forventes til landet slutningen af året. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Lexus RX - Lexus bud for en stor, men grøn SUV.
x