Lotus Emeya - Den første Super-Sedan siden Lotus Omega...

Lotus Emeya - Den første Super-Sedan siden Lotus Omega...

572visninger 0 svar | 8. sep 2023


Hvis vi tager en tur tilbage i tiden, må vi rejse tilbage til 1990 for at finde en firedørs sedan, som blev udviklet af Lotus. På det tidspunkt, i samarbejde med OPEL, blev verdens hurtigste sedan skabt, og den bar navnet Lotus Omega!

lotus Lad os byde Emeya velkommen - og det er faktisk ikke en model, der har noget til fælles med den tidligere nævnte. Ikke desto mindre markerer Emeya Lotus' allerførste sedan siden den tidligere model. Emeya er dog en helt elektrisk model, der deler samme platform som den større Lotus Eletre. Det betyder, at Emeya også bliver produceret i Wuhan, Kina.

Porsche Taycan i sigte!

Emeya repræsenterer Lotus' håb om at øge deres salg og nå ud til en bredere kundegruppe end tidligere. Dette kan kun opnås ved at udvikle biler, der appellerer til et større marked end de tidligere modeller. Med Emeya skal den derfor også kæmpe en kamp mod Porsche Taycan eller Audi e-tron GT RS, om titlen for mest sportslig elbils-Sedan..

Emeya er udstyret med et større batteripakke på 105 kWh, der endnu ikke har fået oplyst sin præcise rækkevidde. Lotus hævder dog, at rækkevidden er "bredt set lignende" den, der tilbydes af deres Eletre-model. Eletre opnår en imponerende rækkevidde op til 600 km!.
Dette gør Emeya til en elektrisk sedan, der kan køre langt uden behov for hyppig opladning. Men rækkevidden er ikke den eneste imponerende egenskab ved Emeya. Den hurtigste Emeya-model er udstyret med en dual-motor , der leverer imponerende 918 hestekræfter og 986Nm til alle fire hjul.  Emeya kan accelerere fra 0-100 km/t på blot 2,8 sekunder, og matcher konkurrerende topmodeller som Taycan Turbo S. Emeya repræsenterer således en spændende udvikling for Lotus, da de træder ind i det elektriske æra med innovation og ydeevne som nøgleelementer. Med en imponerende rækkevidde og kraftfuld acceleration er Emeya klar til at imponere både elbilentusiaster og dem, der søger en elektrisk sedan med sportsbilpræstationer.

Ifølge Lotus kan Emeya oplades med hastigheder op til 350 kW, hvilket gør det muligt at tilføje cirka 150 kilometer til rækkevidden på blot fem minutter ved de hurtigste lade stander. Dette betyder, at selv kortvarige pitstops på din rejse kan forvandle sig til betydelige rækkeviddeforlængelser. 
Men det stopper ikke der. Lotus hævder også, at genopladning af Emeya fra 10% til 80% kan opnås på så lidt som 15 minutter. Denne utroligt korte opladningstid gør det nemt for førere at komme tilbage på vejen med minimal ventetid. Denne lynhurtige opladningskapacitet er ikke kun bekvem for ejere af Emeya, det er også et afgørende skridt i retning af at gøre elbiler mere praktiske og brugervenlige. Det fjerner bekymringerne om lange opladningsstop og gør det muligt for ejere at drage fordel af deres elbil med minimal forstyrrelse i deres daglige rutine. Emeya's kombination af imponerende rækkevidde og lynhurtig opladning gør den til en seriøs konkurrent på elbilmarkedet. Det ser ud til, at Lotus har skabt en elbil, der ikke kun imponerer med sin ydeevne på vejen, men også med sin evne til at minimere opladningstid og øge bekvemmeligheden for førerne. 

Når det kommer til Emeyas interiør, er der en ensartet vægt på både komfort og sportslighed. Infotainmentsystemet er på linje med Eletre, og Emeya byder også på en imponerende 55" projiceret "Augmented reality head-up-display", der leverer afgørende information om det der sker ude for bilen, ifølge Lotus. Produktionen af Lotus' nye flagskib i Emeya-serien forventes at begynde næste år som en del af virksomhedens vision om at blive et globalt luksusmærke inden for præstation og livsstil inden 2028. Dette er en spændende milepæl for det ikoniske britiske bilfirma og markerer en ny æra for mærket. Navnet 'Emeya' passer ind i Lotus' tradition med at navngive deres modeller med bogstavet 'E,' men det har også en dybere betydning. Ifølge Lotus er det valgt for at udtrykke den ambition og forpligtelse, som Lotus har for dette nye køretøj. Navnet refererer også til forkortelsen EMEA, der står for Europa, Mellemøsten og Asien, hvilket fremhæver mærkets ønske om at erobre globale markeder.

Den spritnye Emeya er nu tilgængelig for bestilling hos Danmarks eneste Lotus-importør i Vejle, nemlig Mygarage! Dette er en spændende mulighed for danske bilentusiaster, der er interesserede i at opleve Lotus' seneste tilbud inden for elektrisk luksus og præstation.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Lotus Emeya - Den første Super-Sedan siden Lotus Omega...
Annonce