Mazda MX-30 og Honda Jazz 2020

Mazda MX-30 og Honda Jazz 2020

399visninger 0 svar | 23. okt 2019
Mazda MX-30


Mazda har i nat præsenteret for deres første elektriske bil. Baseret på den deres  nye e-Skyactive platform, er den nye MX-30 en elektrisk crossover i Kia Niro størrelse. Den elektriske motor gemmer sig foran, og er et mindre 35,5 kWh batteri med 144 hk og 263Nm.Med et dedikeret opladstander, kan den blot lade 80% op på 30-40 minutter. Designet minder meget om den nye CX-30, men låner også detaljer fra RX8'eren. Fx. har den samme slags bagdør, som får den til at ligne en to-dørs Coupé, selvom den har fire døre. Sikkerheden er også i top med elektronisk nødbremse med fodgænger spot, blind spot monitor og Road keep assist. Kabinen er stadig en hemmelighed for offentligheden, trods for vi ved at den får hele to touchskærme som i de nye Audi'er. Altså en skærm ved instrumentbordet og under, som styrer det basale, såsom klimaanlægget og temperaturen. Desværre er der ikke så meget mere at skrive om den nye MX-30, men modellen skulle også komme til Europa/Danmark.  Du kan allerede forudbestille den hos din lokale Mazda forhandler, ved at blot lægge et depositum på 7.500 kr. Det giver adgang til være en af de første til at få en såkaldt "First Edition". MX-30 kommer til landet efteråret 2020. Prisen fortsat ukendt.

Honda FIT (JAZZ)


En anden stor nyhed kommer fra Honda, og det er den nye JAZZ. Honda Fit som den hedder i hjemlandet Japan, har fået et tidlig kig på den kommende minibil fra Honda. Den nye JAZZ vil nu kun fås som Hybrid, og der kommer to motorer i fem udstyrsvarianter; Basic, Home, Ness, Crosstar og Luxe. Navne siger sig selv, hvor Basic er den mest basiske udgave og Luxe er topmodellen. Crosstar er mere en livsstilsbil med et "rugged" design for at give den et mere "Off-Road" look. 
Dog forventes andre udstyrsmodeller til Europa. 
Standard kommer Fit/Jazz med læderrat og 16" fælge. Motorprogrammet lige nu består af enten en 1-liter eller 1,5'er - begge er Hybrider. Den Europæiske model forventes at blive præsenteret i Europa senere denne uge. Vi krydser finger for en 1-liter benzinturbo. Desværre er der ikke rigtig givet mere information ud, hvor de venter på den Europæiske udgave. 

I kabinen kan vi se den får en mindre touchskærm og digital instrumentering. --------------------

Opdatering Opdatering
HONDA JAZZ EUCa. 24 timer efter at den Japanske udgave blev præsenteret, kom turen nu for den europæiske model - Det her er Honda JAZZ 2020 for Danmark!

Som i Japan vil JAZZ udelukket nu kun blive solgt som en Hybrid. Stadig intet nyt om motoren, men forventes en 1,5'er.Motoren vil benytte sig af hele to elektriske motorer, og  systemet kalder de for e:HEV. 
Noget andet nyt er at Crosstar udgaven også kommer til Europa, som var den mere Rugged udgave af JAZZ'en, der giver bilen et mere Off-Road-agtig look.Kabine Kvaliteten  skulle være på højere niveau end den Japanske, hvor brug af mere blødt materiale end hårdt er brugt. Den bliver også den mest rummelige bil i klassen, hvor Honda stadig gemmer på det smarte "Magic Seat" trick med at kunne løfte de bagerste sæder helt op. Andet er at B-Stolpen er blevet hele 50% tynder, og det giver bedre udsyn fra den blinde vinkel. 
Som man kan se på billedet, så får den et digital instrumentering og en større touchskærm, som minder meget om den fra den nye Renault Clio. Skærmen understøtter AppleCarPlay og AndroidAuto.
Honda sigter også efter den nye CLIO for at være klassens mest sikreste bil klassen. Som i Clio'en, er der også små kamera rundt om bilen, der hele tiden holder øje med hvad der sker på vejen. Sikkerhedssystemet sikker bilisten ikke trækker ud foran andre biler, hvis man fx. ikke ser dem i den blinde vinkel, holder øje med fodgænger eller cyklister. Det betyder også at den standard kommer med elektronisk nødbremse. Adaptiv fartpilot bliver også tilføjet, og det kan følge med trafiken en højt eller lavt tempo. 


Selvom den nye JAZZ  lyder som  det bliver den første lille Honda med Hybridteknik, så blev der faktisk tidliger solgt en JAZZ herhjemme tilbage i 2012 med en Hybridmotor.Dengang brugte den en 1,3'er og 88 hk, og Selvom det var Danmarks billigste Hybrid, så endte bilen på den forkerte side af 200.000 kr. Det var før at Yaris kom på marked med deres Hybrid'er. 

Den nye JAZZ forventes i Europa 2020, og bliver en direkte konkurrent imod den nye Toyota Yaris 1,5 Hybrid. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Mazda MX-30 og Honda Jazz 2020
x