Mclaren Artura - V6, elektrisk og hyper hurtig!

Mclaren Artura - V6, elektrisk og hyper hurtig!

114visninger 1 svar | 17. feb


Mclaren Artura er seneste skud fra det engelske superbils mærke. Navnet Artura stammer fra Celtic, og betyder at være noble. I forhold til den nye  Porsche fra i går, som var mere "Back-to-Basic" med sin stil, så er den nye Artura Superbilen for i morgen! 

Artura er ikke Mclaren's første elektrificeret bil, hvor de tidligere har solgt den vilde P1. Dog er Artura en såkaldt Plugin-Hybrid med en V6-motor. Derimod er det første gang at Mclaren bruger en skescylinderet motor. V6'eren får hjælp af to turboer,  yder 585 hk og har 720Nm. Selve batteriet er på 7,4 kWh, yder 95 hk, og er gemt i midten af bilen. I alt yder den 680 hk. Dog er det kun for 15 sekunder, hvor Artura falder tilbage på 634 hk, hvis der er stadig strøm på batteriet. Faktisk kan Artura aldrig tabe strøm, hvor bilens benzinmotor sørger for at der en smule strøm tilbage på batteriet. Det skyldes at Artura ikke kan gå i bakgear, men i stedet for bruger den elmotoren til at kunne "bakke".  Alene på batteriet kan den køre op til 60 km med en topfart på 130 km/h. Desuden tag det  ca. 2,5 time at oplade det lille batteri, og det betyder nok at den er billigere i vægtafgift end din brors gamle Audi A4 TDi...


Grunden til at Mclaren har valgt at gå hybrid vejen og endda med en mindre V6-motor, skyldes de hårde emussionskrav. Desuden var motoren letter end den gamle V8. I alt vejer Artura kun 1.496 kg. Det er omkring hvad den nye Porsche GT3 vejer! Ferrari og AMG går også samme vej, hvor Ferrari er på vej med en V6'er, som også vil få hjælp af en el-motor - og AMG dropper deres V8 for en firecylinder. 

Mclaren Artura er fremtiden for hvad vi kommer til at forvente af ikke kun Mclaren, men også konkurrenterne, som er nød til at gå Hybrid vejen, bare for at kunne overholde de hårde emmusionskrav. 
Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Mclaren Artura - V6, elektrisk og hyper hurtig!
  •   17. feb Den er bare så fed, jeg synes at det er det helt rigtige McLaren gør. Desværre for os fattigrøve, er prisen noget højere på Artura ift. 570S, som den erstatter. McLaren GT er nu entry level modellen, og Artura ligger mellem GT og 720S prismæssigt.

Kommentér på:
Mclaren Artura - V6, elektrisk og hyper hurtig!
x