Mercedes-AMG C63 S E Performance - 4-Cylinder, hvad I?

Mercedes-AMG C63 S E Performance - 4-Cylinder, hvad I?

1926visninger 2 svar | 21. sep 2022


Dette er nok årets mest kontroversielle bil!. Den nye C63 AMG fra Mercedes. En bil der er kendt for sin brutale V8-motor, vil ikke længere køre med V8 motor mere. I stedet kunne man tro, at under motorrummet vil man så finde deres 3,0 BiTurbo motor, men nej. Motoren i den nye C63 AMG er på hele 2-liter og fire cylinder!..Dertil er den også blevet en såkaldt PHEV!!

Firecylinder og et opladningsbatteri. 

Okay, motoren er ikke bare hvilken som helst 4-cylinderet motor. Det er nemlig den samme turbomotor fra den mindre A45 AMG. Dog yder C63 S 471 hk og 545Nm, hvad er en del mere end det man finder i en A45 AMG. Turbo'en er også elektrisk drivet, og er med til at dæmpe for det såkaldte Turbolag. Mere interessant er at C63 S E Performance, bliver den første  Plug-In Hybrid fra AMG!. Og i den sammenhæng gemmer der sig et 204 hk elektrisk motor ved de to bagerste hjul under bilen. I alt yder den - og hold nu fast - 680 hk og 1.20Nm!. Dette gør den nye C63 S til en af de hurtigste AMG'er på marked.  0-100 hedder derfor også 3,4 sekunder. 

C63 S E Performance trækker med alle firehjul, men sættes den i det elektriske modus, vil den skubbe de bagerste baghjul alene. Dog kun med en fart op til 125 km/h, og en ubrugelig rækkevidde på blot 13 km...

Trods for at motoren er blevet mindre, så har bilen taget en del på siden sidst. Den vejer hele 2.036 kg, og det er faktisk 356 kg mere end før. Dette skyldes dog at den er blevet elektrificeret.C63 S E Performance fås enten som Sedan eller som en Stationcar, og den kan for første gang snart lege med den kommende BMW M3 Touring!. Hvad fremtiden er for mærket, så tyder det på at Mercedes forsat beholder deres 4,0 V8-motor, men den bliver nok også elektrificeret, hvor der ellers er den "fuldblods-elektriske" EQE-AMG. 


 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Mercedes-AMG C63 S E Performance - 4-Cylinder, hvad I?
Kommentér på:
Mercedes-AMG C63 S E Performance - 4-Cylinder, hvad I?
Annonce