MERCEDES-BENZ CLE - Mere still over C-klassen!

MERCEDES-BENZ CLE - Mere still over C-klassen!

1029visninger 0 svar | 5. jul 2023


Mercedes har netop afsløret deres seneste tilføjelse til C-klasse-serien - en spændende coupé-model ved navn CLE. Denne helt nye coupé-udgave præsenterer sig som en frisk tilgang til Mercedes' populære C-klasse line up.
Derudover fås den også i en Cabriolet version 


CLE er Mercedes' svar på konkurrencen fra Audi A5 og den nyere BMW 4-Serie. Dog bevarer Mercedes sit karakteristiske klassiske design, der kombinerer enestående kvalitet og en førsteklasses oplevelse.

CLE bevarer stadig baghjulstrækket som standard og kan også fås med Mercedes' 4Matic firehjulstræk. Der er imidlertid sket store ændringer i motorprogrammet. V6 og V8-motorer er nu fortid, da CLE - herunder den kommende AMG-version - kun tilbyder firecylindrede motorer. Heldigvis får hele modeludvalget hjælp fra Mild-hybrid teknologi. Et 48-volt startgenerator (ISG) bidrager til både øget ydeevne og grønnere kørsel. Denne teknologi bidrager også til at frigive ekstra 20 hk og 200 Nm drejningsmoment i et par sekunder. C-klassen vil fortsat være tilgængelig med både diesel- og benzinmotorer. Dog fås CLE heldigvis med en rækkeseks turbomotor på 3 liter. 

Vælger man vælger den kraftfulde CLE450 (3,0) benzinmodel, som er udviklet i samarbejde med Mercedes F1-teamet, kan den køre udelukkende på 48-volt startgeneratoren ved lavere hastigheder. Den modtager også en helt ny Twin-Scroll turbo, der skulle være fri for turbolag. CLE300 vil være tilgængelig med 4Matic firehjulstræk, hvor startgeneratoren kan sende ekstra moment til forhjulene for at forbedre brændstofforbruget. 
CLE450-modellen byder på imponerende ydeevne med 380 hk og 500 Nm drejningsmoment, før startgeneratoren træder til. Den kan accelerere fra 0-100 km/t på 5,9 sekunder. Hvis man foretrækker en dieselvariant, kan man vælge CLE300d, som leverer 275 hk. Alle motorer i CLE er parret med en 9-trins automatisk transmission I Danmark kan vi forvente CLE i en CLE200 2,0 og 204 hk eller en CLE 220d diesel med 200 hk også fra en 2,0-motor. 
For markedet ude for de europæiske grænser fås en 258 hk 2,0 benzin benzin-udgave også kaldet CLE300. 

(Opdateret: Det er endnu ikke bekræftet, om der vil komme en AMG-udgave af bilen i fremtiden. Hvis det bliver tilfældet, kan man forvente spændende motorvalg som beskrevet forneden.)
'
Hvis man vælger den formidable AMG-udgave, får man ikke bare en almindelig firecylindret motor. Det er faktisk den samme turbomotor, der findes i den mindre A45 AMG. Dog leverer C63 S imponerende 471 hk og 545 Nm, hvilket er betydeligt mere end hvad man finder i A45 AMG. Turboen er også elektrisk drevet, hvilket hjælper med at reducere turbolag. Men det mest interessante er, at C63 S E Performance bliver den første plug-in hybrid fra AMG! I denne sammenhæng gemmer der sig en 204 hk elektrisk motor ved de bagerste hjul under bilen. Samlet set yder C63 S E Performance - hold nu fast - 680 hk og 1.200 Nm! Dette gør den nye C63 S til en af de hurtigste AMG-modeller på markedet. Den kan nå 0-100 km/t på blot 3,4 sekunder.



Når det kommer til interiøret, kombinerer CLE's særlige sædedesign en klassisk quiltet polstring med en moderne, skulpturel form. Der er masser af teknologi i den nye coupé, lige fra det 12,3-tommer instrumentpanel og det lodrette 11,9-tommer centrale display til de to højttalere, der er indlejret i hver nakkestøtte, der fuldender det imponerende 17-højttalers Burmester-lydsystem med Dolby Atmos surround-lyd.  Det er værd at bemærke, at den Mercedes-Benz hyper-elektroniske MBUX Hyperscreen.




Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg




  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
MERCEDES-BENZ CLE - Mere still over C-klassen!
Annonce