Mercedes GLE - E-klasse i SUV klæder og Renault Kadjar...

Mercedes GLE - E-klasse i SUV klæder og Renault Kadjar...

1128visninger 1 svar | 12. sep 2018
Mercedes GLE

I dag kunne Mercedes præsentere for deres nye SUV GLE (M-klasse).Selvom den minder meget om den forrige model, så er det en helt ny udgave, hvor Mercedes selv beskriver designet som "intelligent og tidsløst design med karakter!" 
Dog er den nye GLE bund og grund en E-klasse med SUV klæder, som "E'et" i navnet også hentyder til. 

Den nye GLE har en hjulbase som er 88 mm længere end den forrige. Det betyder  at for første gang, så kan GLE rumme 7-personer, ligesom BMW X5, Range Rover eller Volvo XC90 kan. I kabinen finder man Mercedes's nye MBUX skærme. Det er nemlig hele to skærme på 12,3", som vil overraskende være standard på GLE's modelprogram. Dog byder Mercedes velkommen for et nyt ratdesign, som vil senere blive tilføjet i en faceliftet udgave af E-klassen. 
Af sikkerhedsudstyr, så har Mercedes luret efter den kommende VW Touareg og deres avanceret Cruise Control.  Som i Touareg'en, så kan Mercedes's fartpilot følge vejens striber, juster farten efter hvor skarpt et sving er og endda flytte sig ud i rabatten, når et udrykningskøretøj skal overhæle... 
Den nye GLE bruger også deres E-Active Body Control undervogn fra den kommende CLS. Det er en luftundervogn med et 48-volt batteri ved hvert hjul, som i bedste Audi-still giver den mest komfortable køreoplevelse, ved hjælp af rader som scanner vejen foran. 

Motorprogrammet lige nu består kun af én enkelt benziner med mild-hybrid teknik - nemlig deres GLE450 4Matic. Det er en 3,0 V6'er med 370 Hk og 500Nm, som får hjælp af et lille 48-volt batteri med 22 ekstra heste og 250 Nm mere. Mercedes kalder det for EQ-Boost. EQ-Boost er ikke for at gøre bilen mere økonomisk, men faktisk det modsatte, hvor den hjælper med at give en smugle mere kræftoverskud.
Alle GLE'er vil være firehjulstrukket og udstyret med et 9-trins aut. 
Den nye GLE skal kæmpe imod Audi Q7, BMW X5, Range Rover Sport, Volvo XC90 og VW Touareg. -----------------------------

Renault Kadjar

En anden stor nyhed, er den populære lille franske Crossover Kadjar som får et mindre facelift i år.

Der er ikke sket meget med Kadjar, hvor de største ændringer finder man teknisk. Dog er der kommet en ny frontgrill, bagkofanger og LED tågelys er nu standard. I kabinen finder man et helt nyt 7" Touch skærm, og Renault tilføjer deres nye 1,3 benzinturbo til programmet. Det er samme motor fra Mercedes A-klasse, som kan fås i to udgaver. En 130 hk eller 160 Hk. Dieselprogrammet er der intet nyt sket. Og dog, så har Renault fundet lidt mere power frem i begge deres dieseler. 

Motorprogram: TCE= Benzinturbo
1,3 TCe 130 Hk
1,3 TCe 160 Hk
Diesel
1,5 DCi 115 Hk 260Nm 26 km/l
1,6 DCi 150 hk 340Nm 21 km/lFølg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Mercedes GLE - E-klasse i SUV klæder og Renault Kadjar...
Kommentér på:
Mercedes GLE - E-klasse i SUV klæder og Renault Kadjar...
Annonce