Mercedes T-klasse - Stjernen på fronten af en Renault

Mercedes T-klasse - Stjernen på fronten af en Renault

1393visninger 0 svar | 26. apr 2022


Byd velkommen til en ny serie fra Mercedes, nemlig den nye Mercedes T-klasse. En kompakt mini-MPV for familien der gerne vil køre med stjernen på fronten.

En Renault med Mercedes-logo på fronten.

Okay, lad os for den kontroversielle del væk. Mercedes T-klasse er ikke en Mercedes, forstået på den måde at den er identisk med den nuværende Renault Kangoo. Det betyder at platform, motor og gearkasse er direkte taget fra Kangoo.  Dog er designet sit eget. Den hurtigere kender vil nok også kunne spotte, at den minder meget om den nye varebil fra Mercedes med navnet Citan - der også ude for de danske grænser kan fås som personbil. Dette er heller ikke tilfældet da T-klasse er samme bil som Citan. Dog er forskellen på en Citan på hvideplader og en T-klasse, er at T-klasse er bygget til at være en personbil, og omvendt er Citan en varebil med bagsæder. Altså T-klassen er bedre lydisoleret, kan fås med mere udstyr og har mere komfort. 

Først med forbrændingsmotor, efterfølgende bliver den elektrisk.

Motorprogrammet i T-klassen er ikke særligt svært at gætte, hvis man kender Kangoo. De fås begge to med diesel - og  benzinmotorer. Overraskende har Mercedes valgt at udstyrer den med en 1,3 turbobenziner, hvor i Kangoo fås den med 1-liter turbobenziner. Den forskel skyldes nok at Mercedes gerne vil være lidt anerledes end sin franske kusine?. Senere i år vil Mercedes præsentere for en elektrisk udgave kaldet EQT. Den forventes med samme drivlinje fra den elektriske Kangoo, hvor EQT får hjælp af et mindre 45 kWh batteri med en rækkevidde på 300 km. Ydelsen er desuden 122 hk og 245Nm. 

Motorprogram: TCe=turbobenzin
T160 1,3 TCe 102 HK og 200nM
T180 1,3 TCe 131 hk og 240Nm
Diesel
T160d 110 1,5 CDi 95 hk, 260Nm 
T180d 112 1,5 CDi 115 Hk, 270Nm
alle bruger et 6-trins manuelgear standard, men kan fås med et 7-trins AUT.I kabinen kan T-klassen godt føles noget forældet end konkurrenterne med Renault's gamle 7" touchskærm. Dog understøtter den AppleCarPlay og AndroidAuto.  T-klassen fås heller ikke med digitalt instrumentering, som den eneste nye Mercedes på marked. Her har man valgt at beholde et analog instrumentering, hvor der gemmer sig et 5,5" display mellem begge skriver. 


Om den nye T-klasse kommer til Danmark er uvist. Dog kan man forvente den kommende EQT til Danmark på hvide plader.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Mercedes T-klasse - Stjernen på fronten af en Renault
Annonce