MINI COOPER og Countryman - Ikonet er tilbage

MINI COOPER og Countryman - Ikonet er tilbage

1193visninger 0 svar | 1. sep 2023

Mini har netop præsenteret for ikke blot én bil, men hele to modeller. Nemlig den lille Cooper og den større livstils bil Countryman. 
MINI havde allerede afsløret specifikationerne og billeder af Cooper, før præsentationen i dag fandt sted, så det er ikke nogen overraskelse, at Cooper er tilgængelig med kun et  elektriske drivline. Hvad der derimod var ukendt indtil i dag, var informationen om Countryman.


Dog kommer den elektriske Cooper i to versioner. Der findes forsat den vilde GTi-udgave Cooper SE, som skal jage Abarth 500e - men en mildere Cooper E kommer også. Cooper SE yder nu hele 218 hk fra et større 54,2 kWh batteri, hvor Cooper E yder 184 hk fra et mindre 40,7 kWh batteri. Faktisk er den lige så hurtig som den gamle Cooper SE!. Og det slutter ikke her for den elektriske MINI!
MINI har også i ærmet en fuldt elektrisk JCW-variant, som lover endnu mere kraft, selvom de præcise specifikationer endnu ikke er blevet afsløret. Denne model vil uden tvivl tiltrække dem, der søger maksimal ydeevne og innovation inden for elektrisk mobilitet. Hvad angår rækkevidden, forventes det, at disse elektriske biler vil kunne køre mellem 300-400 km (186-249 miles) på en enkelt opladning. Dette løfte om en imponerende rækkevidde vil helt sikkert bidrage til at mindske bekymringerne omkring elektrisk kørselsvidde og gøre MINIs elektriske hatchbacks endnu mere tiltalende for potentielle købere. Med disse spændende specifikationer og imponerende ydelsesegenskaber træder MINI ind i den elektriske æra med stil og teknologisk finesse, og det vil være spændende at følge med i, hvordan disse modeller klarer sig på markedet.Hos Countryman lyder programmet noget anerledes. Den vil for første gang også fås i en ren elektrisk udgave med navnet Countryman E. 

Modeller I en tid, hvor elektrificering af bilindustrien er på alles læber, har MINI valgt at træde frem med imponerende specifikationer for deres kommende elektriske varianter. Denne nyhed tegner et billede af en spændende udvikling inden for ydeevne, bæredygtighed og avanceret teknologi. Fokus er rettet mod de elektriske udgaver af deres Countryman-model, der forventes at sætte nye standarder for køreoplevelsen med deres imponerende kraft, effektivitet og miljøbevidste tilgang. I spidsen finder vi Countryman E, en elektrisk variant der ikke går på kompromis med ydelse. Med sin enkeltstående elektriske motor leverer den 191 hk. MINI har her demonstreret deres vilje til at skabe elektriske køretøjer, der ikke kun er miljøvenlige, men også leverer en køreoplevelse i verdensklasse. Den karakteristiske MINI-design og smidige køreegenskaber ventes at give førerne en elektrisk oplevelse, der stadig bevare det unikke MINI DNA. For dem der søger en endnu mere kraftfuld oplevelse, træder Countryman SE ALL4 ind på scenen. ALL4 bruger alle fire hjul til at sende den afsted. En Dual  elektrisk motor konfiguration. Disse to motorer arbejder i sammen for at generere en samlet ydelse 313 hk og 494Nm. Dette imponerende kraft niveau bringer Countryman SE ALL4 på niveau med modeller som den velrenommerede BMW iX1 og viser MINIs engagement i at udvikle elektriske køretøjer med ekstraordinær præstation. Fælles for begge de elektriske Countryman varianter er det afgørende element, der driver enhver elektrisk bil: batteriet. MINI har udstyret både Countryman E og Countryman SE ALL4 med et 64,7 kWh batteripakke. 0-100 klares på 8,6 sekunder for Countryman E og 5,6 sekunder for SE ALL4. Det fortælles også at rækkevidden er 462 km og 433 km for ALL4. 


I den kommende MINI-familie, herunder den velkendte Cooper-model, har virksomheden indarbejdet spændende innovationer i det indvendige design. Et karakteristisk træk vil være en rund OLED-berøringsskærm, der fungerer som hjertet i det minimalistiske instrumentpanel. Denne central placerede skærm, der måler 9,4", som er drevet af det Android-baserede MINI Operating System 9 og ledsages af en virtuel assistent ved navn Spike. 

Et bemærkelsesværdig aspekt ved denne teknologiske opgradering er tilstedeværelsen af forskellige "oplevelses-tilstande", der giver føreren mulighed for at tilpasse skærmens udseende og funktioner efter eget ønske. Dette trækker på innovation inden for brugeroplevelse og tilføjer en ekstra dimension til bilens indre. Et andet vigtigt fokusområde er bæredygtighed. MINI planlægger at bruge en bred vifte af bæredygtige materialer til polstring, gulvmåtter og andre komponenter i kabinen. Dette skridt er ikke blot i tråd med tidens bæredygtighedstrends, men det tjener også til at skabe en mere miljøvenlig og moderne kabine, der appellerer til bevidste forbrugere. MINIs beslutning om at præsentere en læderfri kabine i den nye model er et interessant træk, der viser virksomhedens engagement i at kombinere luksus og etisk design. Ved at eliminere brugen af læder viser de, at komfort og stil ikke behøver at gå på kompromis med bæredygtighed. Den kommende generation af MINI-modeller er uden tvivl præget af disse indvendige forbedringer, der kombinerer teknologisk raffinement med miljømæssig bevidsthed. Det vil være spændende at se, hvordan disse funktioner appellerer til bilentusiaster og moderne forbrugere, når bilerne rammer markedet. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
MINI COOPER og Countryman - Ikonet er tilbage
Annonce