Mitsubishi ASX - Nu med Fransk charme, eller..

Mitsubishi ASX - Nu med Fransk charme, eller..

471visninger 0 svar | 20. sep 2022Der bliver ikke præsenteret meget fra Mitsubishi for tiden, men det kommer nok til at ændre sig de kommende år for os europæer. Eftersom Mitsubishi er en del af Stellantis gruppen, betyder det at et samarbejde er sket sammen med Renault's modeller!. 

Det er længe siden at man har kunne købe en ASX fra Mitsubishi i Danmark. Desværre kunne de danske forhandler ikke se et marked for den nu udgået model, der dengang kun kunne fås med en forældet 2-liter benzinmotor. 

ASX står for Active Sports X, og en Crossover må man sige den er blevet fra de forrige udgaver. Før var ASX mere kantet i sit design, hvor den nærmest lignende en kompakt SUV. Derimod minder den nye ASX mere en Renault Captur, og det er der faktisk også en god grund til.  Den nye ASX er fuldstændig identisk med den Franske Crossover fra Renault, hvor begge biler deler platform og drivlinje. 

Motoren er nemlig den samme Plug-in Hybrid-sag fra Captur E-Tech. En benzinmotor på 1,6 -liter, der får hjælp af et mindre batteri på 10,5 kWh.  Derfor er ydelsen også den samme som i Captur. 160 hk og 205Nm. En Hybrid udgave, altså uden opladnings mulighed, vil også være tilgængelig. For de mere traditionelle af motorer, fås den også med en 1-liter turbobenziner med 100 hk eller en hurtigere 1,3 Turbobenziner med 140 hk, hvor begge også er motorer kendt fra Renault's model program, og bruger det såkaldte mild-Hybrid system. 

Motorprogram: 
1,0 MPi-T MHEV 100Hk, 160Nm ca. 21 km/l 
1,3 Di-T MHEV 140 Hk, 260Nm ca. 20 km/l
1,6 HEV 140 Hk, 205Nm
1,6 PHEV 160 hk, 205Nm
Nøgleord: PHEV= Plug-In Hybrid vehicle, 
HEV= Hybrid Vehicle og MHEV= Mild-Hybrid vehicle

I sin klasse har ASX allerede en god start når det handler om pladsforhold. Som i Captur rummer ASX også 332-liter bagagerumsplads i udgaver uden de store batterier. Kabinen vil man også føle sig hjemme, hvis man kørt de nye biler fra Renault.  Her starter det ud med et 7" skærm til et større 9,3" Touchskærm med 3D-vinsing, ligeledes fås instrumenteringen i samme størrelse. Dog ikke standard...
Til næste år skulle en ny Colt også lande, og den vil overtage sin retmæssige plads tilbage fra den skrækkelige Space Star. Endnu mere interessant er den bygget på den nuværende Renault Clio/Dacia Sandero. Den forventes kun at kunne fås med en den lille Hybrid-motor på 140 hk. 

Den nye ASX forventes hos de danske forhandlerne til foråret 2023. 
Velkommen tilbage!. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Mitsubishi ASX - Nu med Fransk charme, eller..
Annonce