Montering af anhængertræk

Montering af anhængertræk

11. feb 2019

Har du en bil, hvor der ikke er monteret et anhængertræk og ønsker at få eftermonteret et anhængertræk, så du eventuelt kan trække en campingvogn, trailer, cykelholder eller en hestetrailer. En eftermontering af et anhængertræk er en forholdsvis nem opgave for en mekaniker. Opgavens størrelse er forskellig alt afhængig af hvilke bil der skal monteres et anhængertræk på, nogle skal havde ført helt nye ledninger fra strømforsyningen foran i bilen og hele vejen bag til anhængertrækket. Nogle biler specielt nye biler har disse ledninger helt fra fabrikken, og så er mekanikernes opgave væsentlige hurtige og nemmere.

 

Pris på montering af anhængertræk


Hvad det koster at få eftermonteret et anhængertræk variere en del fra bil til bil, og der er en række faktorer der har indflydelse på prisen på montering af et anhængertræk. En gennemsnit pris på montering af anhængertræk er på 4.858 kr. men prisen kan variere en del fra værksted til værksted, og det kan derfor være en god ide at indhente flere tilbud på montering af anhængertræk fra forskellige værksteder, så du er sikret den bedste pris. 

 

7 polet eller 13 polet trailer stik


Et trailer stik bruges til at forbinde bilens elektroniske system med anhængeren, så anhængeren kan vise de tilsvarende lys som bilen bruger, hvilke er hhv. blinklys og baglygter. Et 7-polet stik er den første standard, der kunne klare den simple opgave, at give strøm til blinklys og baglygter, men der er efterhåndet opstået større krav til et trailer stik, hvilke har medført det 13 polet trailer stik. Kravene er blevet større, fordi bilens elektroniske system er blevet mere avanceret, og skal f.eks. kunne indikere om bremsernes tilstand og om pærerne er defekte. Derudover har campingvognene også blevet mere ressourcekrævende, og skulle kunne give strøm til køleskab, belysning, guldvarme, osv. 

 

Fastmonteret eller aftageligtræk


Når der skal monteres et anhængertræk på bilen, skal du tage stilling til om det skal være fastmonteret eller aftageligt. Et fastmonteret er klart den billigste løsning, men er ikke ligeså elegant en løsning som et aftageligtræk. Aftagelig træk kan fjernes når det ikke skal bruges, og du slipper derved for at kigge på et grimt anhængertræk når du ikke bruger det. Men et aftageligtræk er også en noget dyrere løsning.

 

Regler for montering af anhængertræk


Hvis der bliver monteret anhængertræk på en bil der er over 8 år gammel, så skal bilen til et syn, uanset om det er dig selv der monterer anhængertrækker eller et autoriseret værksted. Hvis bilen tvært i mod er under 8 gammel, så er det muligt at få monteret et anhængertræk uden bilen skal til et syn. Der er dog nogle krav der skal være opfyldt:

·       Montering af anhængertrækket skal være udført af et autoriseret værksted.

·       Værkstedet skal udfylde SKAT’s blanket nr. 21.053 så der bliver registreret en ”synsfri sammenkobling” i registreringsattesten.

·       Der skal være et øje monteret, så en wire kan monteres fast på bilens anhængertræk.

Hvis der bliver monteret et aftagelig anhængertræk eller du selv vælger at montere anhængertrækket, så er det lovpligtigt at du skal havde godkendt anhængertrækket til et bilsyn.

 

 

 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x