Motorkontoret - til dig og din bil

Motorkontoret - til dig og din bil

8. okt
Bilerne er for mange et af vores kæreste ejer. Det er bilen der bringer os frem og tilbage til arbejdet, det er bilen der bringer os på besøg hos venner og familie, og det er bilen der bringer os på ferie i udlandet og herhjemme. Der er også mange ting der skal ordnes når man har bil. Mange ting der skal være styr på, og mange regninger der skal betales i løbet af bilens levetid. En bil er en stor investering og ikke kun en engangsbetaling. Et af de steder du kan ordne mange ting omkring din bil er på motorkontoret. På motorkontoret kan du få hjælp til mange forskellige ting omkring registrering og omregistrering af din bil. Motorkontoret kan selvfølgelig også hjælpe dig med andre køretøjsservices såsom motorcykel, knallert, varevogn, camplet osv. 

Hvor finder du motorkontoret
Ligesom mange andre ting i vores hverdag, har motorkonteret også ændret sig. For 12-15 år siden tog du på det lokale motorkontor når du skulle ordne ting omkring din bil i forhold til registrering, omregistrering eller afmeldelse af din nummerplade. Dengang lå motorkontoret lige i nærheden og de fleste byer havde et lokalt motorkontor hvor du nemt kunne komme ned hvis du havde brug for hjælp. Nu har tingene ændret sig, og er desværre blevet lidt mere besværlige. Nu skal disse sager nemlig klares hos SKAT og de dertilhørende motorkontorer, og der er nu kun fire steder i landet hvor dette kan ske. Disse fire steder ligger henholdsvis i: 
Høje-Taastrup
Odense
Aarhus
Aalborg
De er heldigvis fordelt rundt omkring i landet, og du kan nogenlunde nemt komme dertil, men det kræver dog alligevel lidt planlægning og tid hvis ikke du bor tæt på nogle af de fire byer.

Hvad bruger du motorkontoret til?
Der er mange forskellige ting du kan og skal ordne på motorkontoret: 
●Omregistrering: Du må ikke bruge din bil eller andet køretøj, hvis den ikke er registreret, og der kan være forskellige grunde til at omregistrere din nummerplade. Det kan være hvis bilen skifter ejer, eller hvis bilen har været afmeldt i en periode, og du gerne vil tilmelde den igen. Hvis du gerne vil omregistrere dit kørekort skal du medbringe den originale registreringsattest, og derudover et gyldigt billede ID, det kan være dit kørekort eller dit pas. 

●Ny nummerplade: På motorkontoret kan de klare alt omkring din nummerplade, også køb af ny nummerplade og skift af nummerpladen. Ligesom med omregistreringen skal du huske et gyldigt billede ID når du skal købe en ny nummerplade, samt den originale registreringsattest. Du skal også informere motorkontoret om hvilket forsikringsselskab bilen er forsikret hos. 

●Afmelding af nummerplade: Hvis du ikke længere vil bruge dit køretøj, skal nummerpladen afmeldes. Nummerpladen kan afleveres hos motorkontoret, og så sørger de for at forsikringsselskabet får besked om at køretøjet er afmeldt, så du ikke skal betale for den længere. 

3. nummerplade
En 3. nummerplade skal bruges hvis din egentlige nummerplade er delvist eller helt dækket til. Det kan eksempelvis være hvis du her en cykelanhænger siddende eller en stor trailer. I disse tilfælde skal du have en ekstra nummerplade der skal sidde synligt. En nummerplade skal nemlig altid være 100% synlig, både når du kører og når du holder parkeret. Derfor køber man en 3. nummerplade der kan erstatte den rigtige nummerplade der er dækket til. Den 3. nummerplade har rød skrift. 
 
Den ekstra nummerplade skal også bestilles via dit motorkontor. Det er dog også muligt at bestille via skat.dk. Her logger du ind med TastSelv med dit NemID, og går ind under motorregistret. Hvis du dog synes det er svært at ordne disse ting på nettet, kan du altid besøge motorkontoret, og så hjælper de med det hele. En 3. nummerplade koster kun omkring 280 kroner, så det er ikke en specielt stor udgift. 
 
Erstatningsnummerplade
Det kan ske at du skal have en ny nummerplade fordi du enten har tabt din nummerplade, den er gået i stykker, eller fordi nogen har stjålet den. I dette tilfælde skal du have en erstatningsnummerplade. Denne kan selvfølgelig også bestilles hos motorkontoret. En erstatningsnummerplade koster ca. 850 kr. Men du har desværre ikke noget valg, da det er lovpligtigt at have en nummerplade på dit køretøj.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x