NIO eT9 - Ny standard for elbilerne på førsteklasse?

NIO eT9 - Ny standard for elbilerne på førsteklasse?

1551visninger 0 svar | 23. dec 2023


I starten af året så vi fremkomsten af et nyt kinesisk luksusbilmærke inden for elektriske køretøjer her i Danmark. Dette nyskabende brand har netop afsløret deres mest tekniske elbil hidtil - et flagskib ved navn et9. eT9  er skabt til at definere standarden for, hvad vi kan forvente af Nio's kommende modeller. Skabt af den visionære kinesiske iværksætter, William Li, har NIO en mission om at forme en grønnere fremtid. 
Tekniske Specifikationer

eT9 er noget større end deres forrige topmodel eT7.
Med en længde på 5320 mm og en akselafstand på 3250 mm, er det en af de længste elbiler på gaden. 

Som det blev introduceret i eT7, er eT9 også udstyret som standard med luft- og hydraulisk affjedring. Dog har eT9 baghjul, der kan dreje i en vinkel på 8 grader, hvilket gør denne store bil nem at parkere eller manøvrere. NIO kalder undervognssystemet for "Skyride Intelligent Chassis", og ifølge NIO's CEO, William Li, sætter SKYRIDE standarden for den mest komfortable køreoplevelse nogensinde! SKYRIDE er desuden den første bil fra NIO med Drive-by-wire teknologi, hvor hjulene ikke er forbundet til rattet mekanisk. 

Derudover har NIO udviklet deres egen ADAS-chip, som driver avancerede førerstøttesystemer og øger sikkerheden på vejen. Batterierne er også skabt af NIO og introduceres første gang i eT9-modellen. Samlet set har eT9 en batterikapacitet på 120 kWh. Modellen understøtter imponerende 600 kW lynopladning. I en anden banebrydende udvikling introducerer NIO også deres fjerde generation af batteriskiftestationer i hjemlandet Kina. Her tager det blot 3 minutter at skifte bilens batteri, hvilket er det samme tidsforbrug som at fylde en diesel- eller benzinbil op med brændstof. Dens rækkevidde kende endnu ikke, men det forventes at eT9 bliver en af de første elbiler, der rammer over 1000 km på en opladning. Dog vides det, at den kan få 255 km rækkevidde på blot fem minutter af deres hurtigoplader. 
 eT9 tilbydes i tre varianter med henholdsvis 245 hk, 462 hk eller en vanvittig kraftfuld 816 hk. Design;
eT9 skiller sig markant ud fra den forventede fremtoning af en luksus-sedan. Det er snarere det, man kunne betegne som en luksus-crossover, der stolt ruller på imponerende 200 mm frihøjde – en egenskab, ingen andre biler i sin klasse kan prale af. Det unikke ved eT9 er dog, at frihøjden kan reduceres med 50 mm på blot ét sekund. Et særligt kendetegn ved eT9 er også dets navkapsler på hjulene, der, inspireret af Rolls-Royce, forbliver stationære under kørslen! Inde i kabinen er der også sket noget særligt. Først og fremmest er eT9 konfigureret med kun fire sæder, hvilket bidrager til følelsen af at være i en førsteklasses bil. En bemærkelsesværdig detalje er eT9's armstøtte, der strækker sig over to meter fra fronten og helt til bagsædet. Udover dette opfylder eT9 forventningerne til en bil i denne klasse med individuelle sæder, der kan lægges ned, køleskab, foldebord og ikke mindst to 14,5" OLED-TV-skærme. 

I Danmark ?
Det vides endnu ikke om NIO eT9 kommer til Europa, hvor den ville konkurrer i toppen af elbilerne med BMW i7, Cadillac Escalade IQ og Mercedes-Maybach EQS SUV.  NIO vil dog først lancere eT9 i Q1 2025, hvor den starter fra 800.000 yuan i Kina (Ca. 760.000 kr.).  Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
NIO eT9 - Ny standard for elbilerne på førsteklasse?
Annonce