Nyheder fra NAIA SHOW -SUPRA OG PASSAT

Nyheder fra NAIA SHOW -SUPRA OG PASSAT

262visninger 4 svar | 14. jan
I dag skal vi se på nogle af de større nyheder fra North American International Auto Show 2019, hvor der bl.a. er kommet en ny Toyota Supra, VW Passat og to nye amerikanske SUV'er.


Cadillac XT6
https://images.carscoops.com/2019/01/705d6887-2020-cadillac-xt6-1.jpg

XT6 er en ny SUV-type fra Cadillac. Den er større end XT5, men noget mindre end den kendte Escalade XT6 skal kæmpe imod det nye kuld af 7-personers SUV'er, som består af VW Atlas, Mazda CX-9, Infiniti QX60 og Subaru Ascent. 

XT6 er den første Cadillac som får deres ny-designet frontgrill - en front der også kommer til at være på de øvrige modeller.  Ikke overraskende bruger XT6 en sugemotor som eneste motorvalg. Det er den velkendte 3,6-liter V6 med nu 310 Hk og 373Nm. Kun Sport's udgave vil havde AWD standard, hvor ellers den trækker hjulene bagerst.

https://images.carscoops.com/2019/01/0bc693f5-2020-cadillac-xt6-6.jpg
---------------------------

Ford Explorer

En anden ny SUV er Ford's nye Explorer. Nok mest kendt som en af de populære politibiler derover. 


Ford har givet den nye Explorer et helt nyt design. Væk er det gamle firkantet design, hvor der bliver budt velkommen til et mere stilet design.  De største ændringer finder man dog i kabinen. Her er der kommet et helt nyt 8" SYNC 3 skærm i tablet still, og så kan man nu også tilkøbe 14-højtaler fra B&O.

Da Explorer også skal bruges som politibil, så er der ikke brug for små motorer. Derfor bliver den mindste motor en 2,3-liter Turbo fire cylinder med 300 Hk og 420Nm. Næste step er den større 3-liter V6 Turbo med 370 Hk og 514 Nm. Senere hen kommer der en 3,3 Hybrid med 320 hk og en kæmpe rækkevidde på hele 804 km!
En topmodel er også på vej i form af en helt ny ST udgave med 400 Hk, 562Nm og et 10-trins aut. Motoren er den samme 3-liter Turbo V6'er fra øvrige modeller. 

Sikkerheden er Explorer helt Up-To-Date med udstyr. Standardudstyr er som man forventer af en stor dyr bil; Elektronisk nødbremse, fodgænger sensor, Ford's Co-Pilot360 og meget mere. Dog introducerer Ford nu for noget de kalder for "Active Park Assist 2.0".  Det er en ekstraudstyrspakke som hjælper bilisten med at parallelparkerer, uden at man skal røre ved rattet eller pedalerne. 

(Red. Co-Pilot360 er Ford's svar for adaptiv fartkontrol. Kort beskrevet, så holder bilen øje med alle vinkler, så et uheld ikke sker)---------------------------------------
Ford Mustang Shelby GT500

Ny Mustang betyder at en ny Shelby GT500 version udkommer. En tid med muskelbiler med over 600 Hk, så slår Ford til med hele 700 Hk. Motoren er den samme 5,2-liter V8 fra Shelby 350R, bare med en kæmpestor 2,65-liter Superchager! Hjælp fra et 7-trins dobbeltkobling gearkasse, kan den ramme fra 0-100 på lige omkring 3 sekunder. 
En del af dens vilde frontdesign skyldes at den kan suge 50%  mere luft ind for at køle den store motor ned end hvad den mindre GT350 R udgave kunne. 


Den nye Shelby GT500 er den vildeste gade lovlige Mustang til dato, og i forhold til Dodge Challenger SRT HELLCAT, så er den som Chevrolet Camaro ZL1 1LE til brug på banen. Nyt elektronisk servostyring, Michelin Pilot Sport 4S og Ford's nye generation MagneRide undervogn er standardudstyr.-----------------------
Toyota Supra 
For mange er den nye Supra ikke en nyhed efterhånden med alle de lækket 
billeder og informationer om den.Det er ingen hemmelighed at den bruger bund og teknik fra den nye BMW Z4.

Navnet GR Supra kommer fra Toyota's nye tuner/racer afdeling GR-Sport - dem bag den magiske Yaris GR og WRC bil. 

Motoren...

Motoren er desværre for nogle samme 3-liter rækkesekser Turbo fra BMW.
Den yder 340 Hk og 494Nm. Samme som den nye Z4M40i.
Gearkassen er også BMW's otte trins aut, hvor der desværre ingen manuel gearkasse som mulighed. Japan derimod får også en 2-liter firecylinder turbo udgave med enten 197 Hk eller 254 Hk - Intet om den også kommer til europa.

GR Supra kommer med to forskellige køreprogrammer. Normal og Sport.  Sætter man den i Sport slår den Traction kontrollen fra til en hvis grad, generer en mere sportslig motorlyd igennem højtalerne,strammer undervognen op og gøre rattet en smule tunger . I kabinen minder det også meget om det man kender fra BMW. Her finder man en 6.5" skærm på de mindste udstyrs udgaver og topmodellen kaldet 3,0 Premium får et stort 8,8" skærm med 12 højtaler fra JBL.


Toyota regner kun med at bygge 900 udgaver i hele europa det første år, og det betyder at den bliver en meget eksklusiv bil i europa!

-----------------
VW PASSAT

VW havde også en kæmpe nyhed til dette års motorshow. Den nye VW Passat, der iøvrigt ikke kommer til Europa, er faktisk blot et kæmpe facelift af den forrige udgave. Den amerikanske Passat her intet tilfælles med den europæiske version, hvor den kun fås som sedan. Designet er et mix imellem VW Arton og Jetta'en. Motorprogrammet lige nu består af en 2-liter turbo med 174 Hk. Dog forventes hurtiger modeller i fremtiden af samme motor. Måske en 280-300 Hk version i stedet for den gamle 3,6-liter sugemotor. 


I kabinen byder de velkommen til deres nye MIB II skærm med måneder 3 måneders adgang til SirusXM. Passat'en største konkurrent er den amerikanske Honda Accord, som også har omkring samme performance, bare fra en 1,5 turbo. Dog spare VW ikke på udstyret, hvor den er proppet med sikkerhedsudstyr.

"Forward Collision Warning, Autonomous Emergency Braking, Pedestrian Monitoring, Blind Spot Monitor and Rear Traffic Alert, Lane Keeping Assist, Adaptive Cruise Control, Park Assist og Automatic Post-Collision Braking System"

(Red. sirusXM er åbenbart en internetradio...)
Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Nyheder fra NAIA SHOW -SUPRA OG PASSAT
  •   14. jan Kan stadig ikke tilføje billeder....

  •   14. jan SiriusXM er satellit radio. Det fungerer overalt hvor der er fri udsigt til satellitter. En fordel når man kører på lange øde strækninger, hvor der normalt kun er 30 mexicanske radiostationer at vælge mellem smiley

    Jeg har det i Audi'en, men opsagde hurtigt abonnementet, da jeg synes at lydkvaliteten var for ringe.


  •   14. jan Må indrømme, at jeg er skuffet over den seneste info vi har fået om Supra'en. Den har et fedt design udefra, men der mangler både en manuel gearkasse (i det mindste som mulighed) og en mere interessant motor - tror ikke ligefrem, at den her bliver den nye 2JZ.... Og så skal det altså bare være en rigtig japanermotor, der ligger i sådan en legendarisk japansk bil. Interiøret er bare en ren BMW-kopi, og det hele virker bare ikke ret spændende. Nu må vi se, når den kommer på gaden, men lige nu er det lidt skuffende.

  •   14. jan På Long island hvor min onkel bor om sommeren, er der en del træer og det gør at satellit radioen falder ind/ud og er ret ubrugeligt, især med muligheder som iheartradio og spotify...

Kommentér på:
Nyheder fra NAIA SHOW -SUPRA OG PASSAT
x