NYT BILMÆRKE TIL Danmark - Omoda vil være anerledes !

NYT BILMÆRKE TIL Danmark - Omoda vil være anerledes !

978visninger 0 svar | 14. sep 2023


Hvad sker der! Endnu et bilmærke i fra Kina til Danmark? Men denne gang er det anerledes! 

Velkommen til Omoda, et nyt mærke fra den større kinesiske Chery-koncern. Navnet Omoda er en sammensmeltning af det engelske ord "Oxygen" (ilt på dansk), og Omodas målsætning er at skabe et rent miljø at befinde sig i.

Hvad gør de så anerledes ?

Modellen, som vil debutere på det danske marked næste år, går under navnet C5 og 5 EV. Det er derfor ikke overraskende, at dette er endnu en elektrisk crossover i det kompakte og konkurrence præget segment af Crossovers af elbiler. Ikke desto mindre skiller Omoda sig ud fra de øvrige nye biler fra Østen. Denne gang vil der også være en udgave udstyret med noget så sjældent som en benzinmotor!


 Omoda C5, 200 hk benzinturbo!Den første model i vente er nemlig deres benzin bil. Den findes med to-motorer. En 1,5 turbo og en 1,6 turbo. Dog er det den sidste vi kan forvente til Danmark. Den yder 200 hk og 210Nm. Den kan desuden køre fra 0-100 på 8,7 sekunder. henhold til WLTP-reglerne kan Omoda C5 opnå en brændstoføkonomi på 14 km/l og udleder 170 g/km CO2, mens den opnåede femstjerner i Euro NCAP-bedømmelse sidste år. C5 kommer udelukket med et Automatiskgear med 7-trins. 

Omoda C5 (benzin) skal stå ansigt til ansigt med Hyundai KONA 1,6 T-GDi, Toyota Corolla Cross 2,0 Hybrid og Volkswagen T-Roc 1,5 TSi, både når det kommer til plads og pris.5 EV - 64 Kwh batteri og en rækkevide på 450 km!Modellen, der sandsynligvis vil appellere mest til de fleste danskere, er deres elektriske variant af C5, nemlig 5 EV. Begge biler er baseret på samme platform. 5 EV er udstyret med et 64 kWh batteri og yder 204 hk. Rækkevidden er imidlertid endnu ukendt. Dog forventes det på omkring 450 km. 5 EV vil dog stå over for konkurrence fra den nye BYD ATTO 3, Hyundai KONA EV og Honda e:NY1 i dette segment.I kabinen for begge minder det lidt om det, man finder i en BMW 3-Serie med en kurvet 20,5" skærm, der fungerer som både instrumentering og touchskærm. Dog er det to skærme som måler 10,25" hver. Begge biler understøtter også Apple CarPlay og Android Auto samt trådløs opladning til to mobiltelefoner. Topudstyrsmodellen får navnet Noble, tilføjer et avanceret 360-graders 3D-kamera samt en omfattende pakke af avancerede førerstøttesystemer (ADAS), herunder aktiv fartpilot, vognbaneassistent og automatisk nødbremsning.Designet hos Omoda er et karakteristisk frontgrill med et iøjnefaldende diamantdesign og adaptive 3D LED-forlygter, men der er mulighed for personlig tilpasning med tilgængelige farvede accenter til hjulene og sidespejlene. Omoda kalder det selv for "Art In Motion".


I den længere fremtid?Omoda forventer allerede at være tilgængelig i landet i marts, og man kan håbe på, at bilerne vil have konkurrencedygtige priser. Hvis alt går efter planen, har Chery-gruppen flere biler på vej til danskerne. Disse biler hedder JAECOO J7 og JAECOO J9. Begge er større SUV'er med (forventet) samme benzinmotor fra C5 - og skulle tilbyde mere plads end C5 samt en højere Premium følelse.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
NYT BILMÆRKE TIL Danmark - Omoda vil være anerledes !
Annonce