Nyt elektronik til bilen? Få hjælp med monteringen

Nyt elektronik til bilen? Få hjælp med monteringen

30. apr 2018

Har du prøvet at købe en ny bilradio, og efter du kommer hjem og vil montere den, så er der en ledning, der ikke passer, eller et kabel du lige mangler? Hvis det er tilfældet, vil denne guide hjælpe dig.

Der kan være flere grunde til, at du ønsker at skifte bilradioen ud. Den mest nærliggende er selvfølgelig, hvis den gamle er i stykker. Andre skifter radioen ud, hvis lydkvaliteten eller lydstyrken ikke passer til det ønskede. Det kan også være, at du har købt nye højtalere, hvor den gamle radio ikke kan trække disse. Hvis den nye radio er for stor, for lille eller der mangler kabler, har du brug for et monteringskit.


Hvad er interface og monteringsramme?

To begreber du ikke kommer udenom, når du skal skifte bilradio er interface og monteringsramme. Interface betyder grænseflade, men til daglig bliver det betegnet interface, da dette er den kendte betegnelse. Et interface er den forbindelse, der skal bruges, når to typer af elektronik skal kommunikerer, så deres funktioner virker. Interfacet i din bil sørger for, at for eksempel din aircondition virker optimal. Hvis du din bil har ratstyring af bilradioen, er det også interfacet, der sørger for at dette spiller sammen. Af samme årsag kalder nogen også interfacet for ratstyringskablet.


Hvad er så en monteringsramme?

I mange biler af nyere dato er radioen bygget ind i bilens interiør. Den del, der sidder rundt om radioen, er monteringsrammen. Hvis du vil have ny radio i din bil, er det derfor også nødvendigt at skifte monteringsrammen, med en ny der passer til din bilmodel. Således får du det pæneste resultat. Det er også monteringsrammen, der sørger for, at din radio sidder, som den skal. Den nye monteringsramme skal ligesom den gamle, indgå naturligt som en integreret del af din bil.


Hvilket monteringskit har du så brug for?

Bilradioer opdeles i 1-DIN og 2-DIN modeller. Her er 2-DIN modellen større end 1-DIN modellen. Det er derfor radioen, der afgør hvilken monteringsramme, du har brug for. Hvis du for eksempel udskifter din 2-DIN radio ud med en mindre 1-DIN radio, vil du opleve et hul i interiøret, der hvor den større radio skulle sidde. Her skifter du så monteringsrammen ud, til en ramme med 1-DIN hul, der passer til din bilmodel.

Om du skal bruge ISO-stik eller et interface, afhænger af din bilmodel. Den letteste måde at undersøge dette på er ved at slå din model op, og tjekke hvilket af de monteringskit du har brug for. Der udvikles stort set monteringskit til alle biler. På sider der sælger interface og monteringsrammer, kan du som regel slå din bil op efter både mærke og model. Herefter kommer der en række søgeresultater med interfaces, monteringsrammer, diverse antenner og meget mere frem. Og så er det bare at vælge det, du har brug for til din nye bilradio.

Flere udbydere tilbyder også fuld montering, når du køber monteringsramme eller interface. Her får du en professionel montering af dit nye elektronik til bilen, så du ikke risikerer at lave små synlige fejl, eller fejl der kan påvirker kommunikationen i interfacet.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce