Omregistrering af bil- Sådan gør du det rigtigt

Omregistrering af bil- Sådan gør du det rigtigt

24. aug

Når du har anskaffet dig en brugt bil, er der visse forbehold, der bør tages, og opgaver, der skal håndteres. En af de essentielle opgaver er at gennemføre en omregistrering af bilen, så ejerskiftet fra sælger til køber dokumenteres korrekt. 

 

Processen med at omregistrere en bil omtales også som ejerskifte af bilen. I grundtræk indebærer det, at efter en bilhandel gennemfører du en formel omregistrering af køretøjet, hvilket resulterer i en registrering af ejerskiftet. Denne registrering ændrer ejerskabet til bilen, hvilket betyder, at den nye ejer registreres som den ansvarlige part for at betale afgifter og opfylde alle forpligtelser forbundet med bilens ejerskab. Med andre ord påtager den nye ejer sig nu ansvaret for bilen. 

 

Hvordan omregistrer man sin bil? 

Hvis du står overfor din første handel, og skal sælge bil og er en sælger, kan det blive en kostbar situation, hvis du ikke sikrer dig, at køberen husker at omregistrere bilen. Hvis dette forsømmes, kan du stadig forblive ansvarlig, og det kan forhindre underskrivningen af handelsaftalen. Hvis køberen undlader at omregistrere bilen inden for fire hverdage, har du mulighed for at intervenere ved at kontakte Skat.dk og bede dem om at afmelde bilen. 

 

Når du skal gennemføre en omregistrering af bilen, er det især vigtigt, at du har styr på bilens registreringsnummer. Normalt er det sælgeren, der ejer registreringsnummeret, og derfor er det afgørende, at du som køber får dette nummer oplyst, så du kan sikre dig mod eventuel svindel med bilens oplysninger. 

 

 

 

Hvor og hvordan kan man omregistrere sin bil? 

Der er flere metoder til at udføre en omregistrering af bilen. Den hurtigste tilgang er at anvende online-tjenesten på Motorregisteret, der er tilknyttet SKAT.dk. Her kræves blot at logge ind med NemID/MitID for at gennemføre omregistreringen. Prisen for omregistrering varierer afhængigt af den valgte metode. Den online version koster 340 kr. for omregistrering, hvilket er den mest prisvenlige mulighed. 

 

Hvis du foretrækker at gøre omregistreringen personligt og ikke online, kan du besøge et af SKATs motorcentre. Disse centre håndterer alle oplysninger relateret til dit køretøj. Dog er antallet af disse centre begrænset. Der er kun fire motorcentre spredt over Jylland, Fyn og Sjælland. Denne mulighed er også dyrere end den online metode. Omkostningerne ved at bruge et motorcenter vil udgøre i alt 480 kr., hvilket inkluderer et ekstra gebyr på 100 kr. på grund af den personlige betjening. 

 

Den sidste mulighed er at besøge en nummerpladeoperatør. Dette indebærer at opsøge en synshal eller en forhandler, hvor du kan få hjælp til at omregistrere din bil eller dit køretøj. Denne metode er også dyrere end den online løsning. Omkostningerne ved en nummerpladeoperatør vil beløbe sig til 380 kr. plus eventuelle ekstra gebyrer. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce