Opel Combo, den nye franske Opel.

Opel Combo, den nye franske Opel.

900visninger 10 svar | 19. feb 2018
Opel er tilbage med femtegenration af deres bud af en familie container. Den forrige model kom kun til landet i en 1,6 Diesel varevogn, hvor den nye muligvis er tilbage med hvide nummerplader for os dansker. Dog er der sket noget siden sidst, da efter PSA overtog Opel, så er den nye Combo blevet en del af de franske MPV'er, hvor den deler platform med Citroen Berlingo og den kommende Pegeout Partner. 

Se den nye Berlingo her:På grund af det er stort set er samme bil som Berlingo'en, så deler den selvfølgelig samme teknik og udstyr.Til at starte med,så kan man i kabinen finde samme 8"skærm med deres nye 3D GPS system. Udover det, så er de standard udstyret med det de kalder for "Opel Eye Camera med Automatic Emergency Braking". Det er et kamera som sidder i toppen af foruden som på en VW Up!, der kan spotte fodgængere, fartskilte og biler som bremser hårdt op. For første gang kan man få en slags "Mini AWD" i sin Opel Combo i form af Opel's IntelliGrip. IntelliGrip er bare et andet navn for Citroen's AllGrip, hvad betyder at bilen heletiden trækker med forhjulene, indtil at den begynder at miste vejgreb forså slår baghjulene til også. 

Opel Combo kommer også som sin franske søster med en 7-personer lang udgave, men den mindste model kan holde op til 750-liter plads bagi. 

Motorprogrammet holder Opel stadig hemmeligt, og det er udvist om de bruger samme motorprogram fra PSA eller det bliver deres egne motorer. Dog bliver muligheden for automatgear det nye 8-trins aut.  Hvis det er identisk med Berlingo, så bliver det den nye 1,5 BlueHDi Diesel og 1,2 PureTech Turbobenziner. Derimod holder Opel selv på en 1,6 Diesel og 1,0 benzinTurbo. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Opel Combo, den nye franske Opel.
 •   19. feb 2018 Den tidligere Combo var en Fiat Doblo, så mon ikke det er en forbedring smiley

 •   19. feb 2018 Det er vel ligsom opel agila og suzuki splash ? Men ellers fin bil jeg har prøvet deres automatgear med ratgearskifte i berlingoen. smiley

 •   19. feb 2018 Håber er det bliver Opels egne motore på benzin siden både 1.0 og 1.4 turbo motoren køre meget meget meget bedre end Peugeots. Problemet er så at det er PSA der bestemmer og franskmænd tror jo de er guds gave til verden og dermed arrogant beslutter at deres eget lort er bedre end hvad Opel har på programmet..

 •   19. feb 2018 De køre elendigt. Dem jeg har kørt har føltes som om de har smidt en tilfældig turbo på deres nuværende 1.2 N/A motor og så bar leader det ligge ved det. Så den levere effekten eksplosivt. Over et lille spektra. Den er relativt død i starten hvor helvede tager ved lortet og den accelerere hårdt og så føles det som at ramme en mur af tomhed lidt længere oppe i omdrejningsspektraet (længe før det røde felt) næ man så skifter gear starter man forfra. Du skal kende motoren og arbejde med gaspositionen konstant hvis du skal få en flydende og blød acceleration.

 •   19. feb 2018 Det er ved at blive for meget med alle disse copycat modeller

 •   19. feb 2018 No pun intended i presume? smiley

  Men ja, producenterne er ved at blive en anelse dovne


 •   19. feb 2018 Ja de er lidt dovne.
  Det fint de deler platforme og teknik såfremt det er fordi det er godt design. Men desvære gør de ikke meget ud af det de laver.
  Oplever mange producenter gør ting halvt. At bruge en PSA platform er fint nok. Lidt trist det er en lidt simpel undervogn. (min egen bil har en mere avanceret undervogn og derved bedre køre dynamik) motoren er små. Larmende og uharmonisk. Eks Fiat 500S 105hk de er friske og gearskiftet er ok. Men køre man lidt frisk så holder den tilbage på gassen ved gearskift og du få en ufattelig sløv respons. Du skal side og vente på at motoren tager fat nå du har skiftet gear. Det ødelægger det hele nå man køre sving og kør bilen mindre forudsigelig.

  Opel havde faktisk en ret dynamisk (lidt brystsvag,) 1.0turbo.

  De bare ikke ligeså gode som Eks en gammel vw 1.8 20v turbo som har en blød levering af effekten. Den trække godt og blødt uden at være aggressiv.

  Nå mange fabrikanter smider skærme i deres biler er det tydeligt at kvaliteten ikke er væsentligt det skal være billigt. Dårlig respons. Dårlig og upræcis føling. Troede det var meningen at biler skulle blive bedre med tiden og det er de på nogle punkter da også. De er bedre til at krølle korrekt og deres bremser er væsentligt bedre ligeså er deres abs. Men kvalitets følelse af kabine. Motor og helhed er gået af fløjten. Hvert fald på de billigere biler.


Kommentér på:
Opel Combo, den nye franske Opel.
Annonce