Opnå velbehag og velvære i bilen

Opnå velbehag og velvære i bilen

29. okt 2021

Vi anvender vores transportmidler uanset hvilket vejr, vi møder på vores vej. Det betyder, at når regn, sne og slud melder deres ankomst, så udfordrer det temperaturerne i bilen. Du kender formentlig følelsen af at sætte dig ind i en skoldhed bil, hvor du knap kan få luft, eller en iskold bil, hvor tænderne ender med at klapre af ren kulde. Der findes intet bedre end at kunne træde ind i en varm og lun bil, når du kommer direkte fra det kølige, kolde og blæsende vejr i det fri.


Gode råd til at holde bilen varm

Der findes mange gode råd til, hvordan du kan gøre bilen mere indbydende og imødekommende i de kolde måneder. Det kan være en skrækkelig tanke, når du vågner en vintermorgen i det varme og lune hjem med tanken om, at du snart skal ned i den iskolde bil.

Du kan med fordel sørge for at selve varmekilderne i bilen fungerer optimalt. Hvad end du søger en varmeblæser, et oliefyr eller noget helt tredje, så skal de være leveringsdygtige, ellers kan du ikke gennemføre de gode råd, som du ønsker at praktisere, så du får maksimal udnyttelse af bilen – også i de kolde måneder. Læs mere om vores tips og tricks her:

 

·        Anskaf vintermåtter til bilen, da de vil være i stand til at suge den fugt, som der kan komme på skoene ved at bevæge sig ude i det våde og vilde vejr.

·        Tænd strømmen i bilen uden at tænde motoren endegyldigt, hvorefter den bør stå tændt i 3-5 sekunder. Herefter skal den stå i 20-30 sekunder, så motoren kan varme op før, at du begynder at køre med køretøjet. På den måde kan du opleve en motor, der hurtigere og nemmere kan fylde bilen med varme. Det er dog vigtigt at huske på, at de nyere biler varmer hurtigere ved at køre bilen, hvor dette råd så skal angribes lidt anderledes an.

·        Anvend kabinevarmere, som du kan tilslutte via cigarstikket i bilen. Det vil effektivisere processen.


Gør bilen efterår- og vinterklar

Det er i efteråret at det kolde vejr for alvor begynder at vise sig frem. Du vil derfor gøre dig selv og din bil en stor tjeneste ved at gøre den modstandsdygtig til vintermånederne allerede i efteråret.

Heriblandt bør du overveje at skifte til vinterhjul, tjekke lygternes funktion, da de har stor betydning i de mørke tider og undersøge viskerbladende, da vejsnavs og salt kan have indflydelse på funktionsdygtigheden. På samme måde vil du gøre indgangen til bilen mindre besværligt, hvis du smører låse og lister, der bliver påvirket af frosten i de kolde måneder. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce