Overvejer du en gaspejs? Læs med her

Overvejer du en gaspejs? Læs med her

30. nov 2021

Drømmer du om, at få den hygge som åben ild kan skabe ind i hjemmet? Måske overvejer du en traditionel pejs eller brændeovn, men er i tvivl om det er noget for dig? Heldigvis findes der også mange alternativer, og det kan eksempelvis være, at en gaspejs er noget for dig. Der er mange fordele ved at vælge en gaspejs frem for en traditionel en af slagsen. Det er formentlig de fordele, der er skyld i, at det er blevet mere og mere populært at anskaffe sig en gaspejs særligt i nybyggede eller gennemrenoverede huse. Hvis du overvejer at anskaffe dig en gaspejs, kan du læse med her for at lære mere om hvilke fordele, der er ved det valg, samt hvad du skal være opmærksom på, inden du investerer for mange penge i projektet. 

Nemt og brugervenligt

I en travl hverdag er det de færreste mennesker, som har lyst til at påføre sig selv ekstra opgaver. Med en gaspejs undgår du en stor del, af det arbejde der er ved at skulle tænde op i en traditionel pejs eller brændeovn. Først og fremmest undgår du at skulle bekymre dig om at købe eller kløve brænde, og ligeledes undgår du at bruge plads på at opbevare det. Derudover skal du ikke ikke bruge tid på at rengøring aske og vedligeholde og rengøre skorsten. Med en gaspejs skal du nemlig ikke tænde op på traditionel vis, og du skal dermed slet ikke bruge brænde eller traditionel skorsten. Langt de fleste gaspejse er lette at tænde, og det kan ofte gøres fra en app på din telefon eller en fjernbetjening - let og hurtigt. Du får dog stadig hyggen, og mange producenter har også forsøgt at skabe en autentisk oplevelse ved at dekorere gaspejsen med fine sten eller noget, der ligner træ. 

Et sundt hjem

Ud over at gaspejsen æstetisk set passer bedre til de fleste moderne hjem end den traditionelle slags, er den også sundere for hjemmet. Gaspejsen udskiller nemlig ingen farlige og skadelige partikler. De små partikler som kommer fra røgen, der opstår afbrænding af træ kan nemlig desværre forårsage en række forskellige sygdomme, såsom astma, hoste, kræft samt andre lidelser. Derfor er biopejsen et sundere valg, hvilket i mange hjem ender med at være altafgørende. 

En gaspejs som varmekilde

Inden du investerer i en gaspejs, skal du overveje, om du ønsker, at den skal være med til at opvarme dit hjem meget eller lidt. Gaspejsen kan afgive meget varme og dermed også opvarme store arealer i dit hus. Mange nybyggede huse er dog så godt isoleret, at det vil blive meget varmt, hvis du anskaffer dig en gaspejs, der afgiver meget varme. Derfor er det en god idé, at du er opmærksom på, hvor meget varme de forskellige gaspejse udskiller.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce