Overvejer du en kør-selv-ferie? Se fordele her!

Overvejer du en kør-selv-ferie? Se fordele her!

18. okt 2017

Der er mange fordele forbundet med en kør-selv-ferie. Det er selvfølgelig ikke uden grund, at det er blevet én af de mest foretrukne rejseformer blandt danskerne. Hvert år er der mange tusinde danskere, der tænder bilen og kører mod varmere himmelstrøg (det i hvert fald den typiske destination) for at holde ferie, slappe af og nyde hinanden.

 

Hvis du selv går med overvejelserne om, at tage af sted på en kør-selv-ferie for første gang, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at det er noget, der er mange fordele forbundet med. Du kan derfor også roligt begynde at lede efter en god ferie i form af enten en pakkerejse eller derimod blot et ophold, du bestiller via en webside som f.eks. Hotels.

 

I denne forbindelse skal det understreges, at det dog fortsat er en smagssag at vurdere, om en kør-selv-ferie er noget for dig. Hvis du på forhånd ved, at du ikke er synderligt begejstret for en lang rejsetid, så bør du nok ikke køre selv. Er du derimod af den opfattelse, at du elsker friheden ved at have egen bil med, så er en kør-selv-ferie lige noget for dig.

 

Føler du alligevel, at du mangler lidt overtalelse til, at vippe dig over på den anden side, så bliver du i denne artikel præsenteret for hele fem fordele ved at tage bilen. I dag er der utrolig mange, der gør det, men der er dog ligeledes også mange, der fortsat vælger at rejse med f.eks. fly eller tog, så de ikke selv står for at skulle føre bilen derned.

 

1. Du har en høj grad af frihed

Den primære fordel forbundet med at køre selv er, at du har en høj grad af frihed. Du er ikke begrænset af offentlig transport, når du først er kommet frem til destinationen, hvis du ønsker at skulle se en række af de attraktioner, der kan findes i området. Hvis der er aktiviteter, du ønsker at prøve, så kan du også blot tænde bilen og køre derhen.

 

Hvad ovenstående betyder er, at en kør-selv-ferie i høj grad er noget, der tiltaler dig, der godt kan lide at køre rundt og opleve forskellige ting, mens du er på ferie. Hvis du derimod blot er interesseret i, at skulle dase ved poolen syv dage i streg, så skal du ikke bruge en bil til noget – og i et sådant tilfælde er det lige så praktisk blot at tage flyet.

 

2. Der kan ofte være penge at spare

Langt de fleste kender til, at flybilletter kan være uhyre dyre. Derfor kan der – sommetider – også være penge at spare, hvis du vælger at køre selv. Det er ikke noget, der kan stilles en garanti ved, da det varierer i forhold til mange forskellige aspekter. Det gør sig blandt andet gældende i forhold til destination, afgangstidspunkt og meget andet.

 

Hvis du er heldig, at du finder en god kør-selv-ferie, der ikke koster det store, så kan du spare mange penge. Det er også én af de primære årsager til, at mange vælger at tænde bilen og tage den lange tur til eksempelvis Frankrig, Italien eller Kroatien, der er nogle af de mest populære destinationer for kør-selv-ferie blandt de mange danskere.

 

3. Mange muligheder ift. underholdning

Det er typisk familier, der vælger denne løsning. I denne forbindelse er det også vigtigt, at børnene kan underholdes på den lange køretur. Hvis du kører i egen bil, så er der mange muligheder, når det kommer til underholdning. Du kan eksempelvis opsætte nogle skærme, så de kan streame film eller Tv-serier, de kan bruge deres tablet-pc’er osv.

 

Hvis du selv bytter med din partner, så du ikke skal køre hele vejen, så har du også rig mulighed for at blive underholdt undervejs. Du kan eksempelvis vælge at oprette dig hos LeoVegas med en generøs og aktiv bonuskode, så du kan spille diverse casinospil undervejs, hvilket også gør det klart, at der er mange muligheder ift. underholdning.

 

4. Du bestemmer selv turens længde

Når du selv kører i bil på vej på ferie, så er det også dig, der styrer, hvor lang turen skal være. Hvis du ikke ønsker at køre mere end 6-8 timer ad gangen, så kan du blot holde pauser eller tage overnatninger. Det er ikke noget, du har mulighed for, hvis du rejser med fly eller med tog – her er der nemlig en fastlagt tidsplan, du er tvunget til at følge.

 

I denne forbindelse skal det dog også understreges, at du har mulighed for at tage stop undervejs, hvor du f.eks. kan se nogle af de spændende attraktioner, du kører forbi, nyde den smukke natur, du kører igennem, mens du også kan gøre hold i en storby, hvor shoppingtrangen kan blive stillet, mens du får dig en tiltrængt pause fra den lange kørsel.

 

5. Flere destinationer på én ferie

Hvis du ønsker at holde ferie mere end ét sted, så kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse, ligesom det også kan blive en meget upraktisk situation. Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at du har flere muligheder i denne forbindelse, hvis du vælger at køre selv, da du blot kan stoppe undervejs til den endelige destination eller derimod køre lidt rundt.

 

Hvad det betyder er, at hvis du er typen, der godt kan lide at opleve noget forskelligt på din ferier, så er det oplagt, at du vælger at køre selv. På denne måde er du nemlig ikke begrænset til blot én destination, men har mulighed for at køre rundt mellem flere destinationer, hoteller, resorts og så videre – og det er der mange, der synes er en klar fordel.

 

Er der slet ikke nogle ulemper ved en kør-selv-ferie?

Det er naturligvis vigtigt, at det gøres klart, at der også er en række ulemper forbundet med at køre selv. Derfor er det også op til dig selv at vurdere, om det er noget for dig. Eksempelvis er der oftest en meget længere rejsetid forbundet med at tage bilen, men det er dog noget, som langt de fleste er okay med, da de dermed selv kan styre rejselængden.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce