Pas godt på din bil

Pas godt på din bil

20. dec 2019
Hvis du har bil, kan du nikke genkendende til, at den lynhurtigt kan blive beskidt - både indvendigt og udvendigt. Du har lige støvsuget den, og efter at have hentet din datter fra ridning, er den beskidt igen. Eller måske du lige har vasket den, men så var der mudderet på din tur hjem. Der kan være mange grunde til, at bilen bliver beskidt, men det ændrer ikke på, hvem der står med ansvaret for at gøre den rent, og holde den ved lige. Det er nemlig dig. Dog skal vi også huske på, hvor dejligt det er, at have bil. 

Det gør altså bare lige hverdagen det nemmere, at du ikke behøver at planlægge dit liv efter bustider, eller at det er vejr, til at cykle. Du behøver ikke at låne bil af din nabo, hvis du pludselig står og skal fragte noget tungere fra A til B. Du behøver ikke blive hjemme fra noget, fordi det sidste tog er gået. Generelt er der bare rigtig meget frihed i at have en bil, og så er det noget så belejligt. Netop derfor skal du huske at passe på din bil. 

Alle årstider kan være hårde ved bilen 
Det er ikke kun nogle tidspunkter på året, at der er arbejde forbundet med at være bilejer. Alle årstider kan nemlig være hårde ved bilen, blot på hver deres måde. Om vinteren er det især kulden og frosten, der er et problem for bilen. Det kan være dug på bilens ruder, som gør det besværligt at se ud. Det kan være vinduesviskere der giver op i kampen mod det snavsede føre. 

Det kan også være, at det dårlige vejr simpelthen gnaver lakken i stykker, hvis ikke bilen er blevet voksbehandlet i tide. Derfor er det vigtigt at passe på bilen. Få voksbehandlet den, hvis den trænger. Om sommeren kan det være et problem med alle de døde insekter og myg der havner på både forrude og kølerhjelm. De er besværlige at få af, men det er værd at få det gjort. Et problem der følger bilejerne året rundt er nylagt asfalt. Hvis din bil kommer for tæt på nylagt asfalt, vil der komme tjære på bilens lak. Dette kan du heldigvis nemt fjerne med tjærefjerner, hvilket du i den grad bør for at passe så godt på din bil som muligt. 

Vedligeholdelse, vedligeholdelse, vedligeholdelse 
Det kan altså nærmest ikke skæres mere ud i pap. Din bil er din ven, og du skal passe så godt på den, som du overhovedet kan. Der er selvfølgelig ingen der siger, at du behøver at støvsuge og vaske bilen hver anden dag. Der er ikke engang nogen der siger, at du behøver at fjerne dine tomme sodavandsdåser fra den. 

Det handler blot om, at vedligeholde og pleje bilen i ny og næ, så den kan holde sig i topform så længe som muligt - og så du kan få flere penge for den, hvis du en dag skal sælge den videre. Det kræver ikke meget, og er i den grad arbejdet værd i sidste ende. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce