Polestar 3 - Den Skandinaviske Tesla?

Polestar 3 - Den Skandinaviske Tesla?

829visninger 0 svar | 12. okt 2022


Polestar 3 er netop blevet præsenteret for verdenspressen, hvor et event blev afholdt i lille Danmark.
Polestar 3 er det svensk/kinesiske elbils mærke nyeste model på programmet, og er den første SUV fra mærket. Polestar 3 kommer til at dele teknik med en kommende model fra VOLVO kaldet EX90, som er stor elektrisk SUV, der først bliver præsenteret til November. 

Her er den så, den helt nye store SUV fra Polestar, som er elbilen der skal skubbe køberne væk fra Tesla Model X.  Størrelsesmæssigt er den faktisk større end Model X, men kan dog kun rumme op til fem personer imod Tesla's syv pladser. 

Heldigvis er Polestar 3 ikke en sløv bil, hvor den får hjælp af et kæmpe 111 kWh batteri, en ydelse på 490 hk og 840Nm. Den trækker med de bagerste hjul og kan køre fra 0-100 på 5 sekunder. Endnu bedre er det såkaldte Performance pakke, der giver bilen yderligere 20 hk mere, større 23" fælge (22" standard), Brembo bremser og firehjulstræk. Pakken sender bilen afsted med 520 Hk, 910Nm og en 0-100 tid på 4,7 sekunder. Nuvel er det langt fra hvad en Tesla Model X kan, så er det noget af det hurtigste fra Sverige siden Koenigsegg. Samme elektriske drivlinje forventes på kommende elektriske Volvo'er, herunder den kommende store EX90. 
Det officielle WLTP-tal er 610 km. Mere har Polestar ikke udmeldt. 
 


Polestar 3 forsætter sit minimalistiske design-stil i kabinen, men denne gang minder kabinen mere om det de præsenteret i deres Precept concept. Materialerne i kabinen er udviklet i sporbar uld.
Polestar 3 bliver også den første elbil i verden, der får brug af et NAVIDA DRIVE grafikkort, som skal være med til at hjælpe bilens forskellige sikkerhedssystemer - og det førerløse program kaldet LIDAR. Dette vil dog være en del af et ekstraudstyrspakke. Ellers kommer Polestar med et velkendt stort 14,5" Google-forbundet Touchskærm som i Polestar 2 og et panoramaglastag standard. 


Den nye Polestar 3 forventes i det fjerde kvartal 2023, med en startpris på 800.000 kr. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg




  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Polestar 3 - Den Skandinaviske Tesla?
Annonce