Porsche Macan EV- En bevægelse mod en elektrisk fremti...

Porsche Macan EV- En bevægelse mod en elektrisk fremti...

1590visninger 0 svar | 24. janEnten er det blasfemi! Ellers er det en retning mod en ny vej for Porsche. Den nye Macan er nemlig blevet til en elbil!!! Farvel til de gamle 4,6 og 8-cylindrede motorer, der gjorde den gamle så genkendelig. Den nye Porsche Macan er blevet udviklet sammen med den kommende AUDI Q6 e-tron, hvor begge vil dele teknologi. Dog er det ikke meget anderledes end den forrige Macan, der dengang delte teknologi med Audi Q5. Et elektrisk hjerte er nu i centrum med et større 100 kWh batter.

Programmet starter ud med den mindre model kaldet Macan 4 med en effekt på 402 hk. Senere kommer der også en kraftigere udgave af Macan Turbo, som siges at have to motorer med en samlet effekt på 630 hk og et moment på 1000 Nm.Den er dog uden Turbo... Ifølge WLTP skulle Macan 4 kunne køre op til  611 km på strøm, mens Macan Turbo tilbyder 590 km. Macan 4 accelererer fra 0 til 100 km/t på 5,1 sekunder, mens Macan Turbo gør det på 3,3 sekunder. 


Et smut ind i kabinen i den Macan, gemmer der sig tre nye skærm , som tydeligt er inspireret af den nyligt Faceliftet Cayenne, og omfatter et nyt 12,6" digitalt instrumentpanel samt en gearvælger monteret på instrumentbrættet mellem dette panel og den 10,9" Touchskærm, ligeledes en skærm ved siden af med samme mål.  Denne elektriske Macan er blevet lidt større på alle fronter end den forrige med forbrændingsmotor. Akselafstanden er forlænget med 86 mm, hvilket bringer den op på i alt 2.893 mm. Denne øgede størrelse afspejles også indeni, hvor den anvendelige plads er blevet forbedret markant. Passagerer på forsæderne sidder nu 28 mm lavere, mens bagsædepassagererne nyder en sænkning på 15 mm, hvilket giver mere komfortabel plads til alle. Et karakteristisk træk ved fronten er de firepunktsforlygter, der er inspireret af Taycan-modellen. Disse forlygter vil formentlig også være at finde i det kommende Taycan facelift. Baglygterne strækker sig nu over hele bilens bredde, og det ikoniske 3D Porsche-logo er tydeligt synligt ved nærmere eftersyn. Bagagerumspladsen er også blevet udvidet fra 458 liter til 540 liter, og der er yderligere 84 liter opbevaringsplads foran. Med en relativt lav luftmodstandskoefficient på 0,25 sætter den nye Macan standarden for SUV'er.

Engang var konkurrenterne Mercedes-AMG GLC63, AUDI SQ5 eller BMW X3M. Fra 2024 retter Macan sig mod den nye elektriske Mercedes-AMG EQE SUV og måske Lotus Eletre? 


I Danmark begynder Macan ved 769.900 kr. inklusive moms for Macan 4 og starter fra 1.179.900 kr. inklusive moms for Macan Turbo. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Porsche Macan EV- En bevægelse mod en elektrisk fremti...
Annonce