Red batteriet med en bilbatteri lader

Red batteriet med en bilbatteri lader

7. apr 2018

Starthjælp, startbooster og døde bilbatterier. Der er ikke altid grund til at se så sort på tingene. Måske skal dit bilbatteri skiftes. Eller måske kan det reddes med en bilbatteri lader. Hvis sidstnævnte lyder bare en lille smule interessant, så læs med her.

Kan du også godt lide varme i sædet og rattet, når du kører? Kombinerer du det altid med en tændt blæser og radio? Hvis du synes, at dine køreture bliver bedre af, at der bliver brugt en masse energi i bilen, så er du ikke den eneste. At kunne køre bil til dagligt er et privilegium, der lige så godt kan udnyttes til fulde. Der er ikke noget som at sidde i en varm bil og høre musik, mens det er hundekoldt udenfor.

Måske er du endda så glad for din bil, at du kan finde på at sidde i den i et godt stykke tid, efter du har parkeret den. Måske beholder du lige radioen tændt eller tænder for lyset, mens du holder stille i kø eller på parkeringspladsen. Alt dette er blot eksempler på de luksuriøse privilegier, du får ved at eje en bil. Det er dog ikke privilegier, du kan blive ved med at udnytte for evigt. I hvert fald ikke, hvis du bruger strøm i din bil uden omtanke. Dit bilbatteri holder, ligesom alle andre batterier, ikke for evigt. Det er vigtigt at passe godt på dit batteri i bilen, hvis du ikke vil ende ud i at skulle ringe efter starthjælp. Du kan give kærlighed til dit bilbatteri ved at købe en bilbatteri lader.


Hvorfor skal jeg bruge penge på en bilbatteri lader?

Som udgangspunkt behøver du ikke en bilbatteri lader, hvis du udelukkende kører i din bil uden brug af strøm. Det er der dog vist ingen tvivl om, at der ikke er meget sjov i. Hvis du forsyner dig selv med en bilbatteri lader, kan du bruge al den strøm, du overhovedet har lyst til. Dit batteri i bilen oplades, som det aflades. Det vil sige, at når du har motoren tændt og kører bilen, oplader du samtidigt bilbatteriet. Det er dog ikke altid ensbetydende med, at batteriet kan nå at blive ladt tilstrækkeligt op.

Er du typen (som vi alle er), der foretrækker, at alt det fede ekstraudstyr i bilen skal bruges til fulde, kan du komme ud for, at du slider mere på bilbatteriet, end du lader det. Derfor kan du med fordel købe en bilbatteri lader, som du altid kan have ved hånden, hvis du fornemmer, at dit batteri er ved at blive træt.

En batterioplader til bil kan forlænge bilbatteriets levetid. Din bilbatteri lader kan endda i de fleste tilfælde forhindre, at dit batteri bliver fuldstændigt afladt og ikke kan starte. Med en batterioplader kan du komme behovet for starthjælp i forkøbet.


Hvordan gør jeg så?

Din bilbatteri lader er forholdsvist nem at bruge, hvis du blot bruger lidt tid på at sætte dig ind i metoden. Det mest optimale vil være, hvis du kan koble bilens batteri helt fra. Dette er blot til at sikre, at der ikke bliver taget noget strøm fra batteriet, samtidigt med at det oplader. Hvis du har strøm tilsluttet batteriet, kan der komme gnister, når du sætter din bilbatteri lader til. Det er klart det mest fornuftige at koble bilbatteriet helt fra, men det er ikke et krav.

Du kan komme ud for, at dit ekstraudstyr som bilens ur mm. kan nulstille, hvis du slår bilbatteriet helt fra. Der skal du være forberedt på, at det lige skal stilles rigtigt igen, når du har brugt din bilbatteri lader.

Ligesom med startkabler har din bilbatteri lader to kabler. Som regel er det ene kabel rødt og det andet sort. Først skal det røde kabel tilsluttes pluspolen på batteriet, hvorefter det sorte skal tilsluttes minuspolen. Hvis du vælger ikke at slå bilbatteriet helt fra, inden du bruger din bilbatteri lader, skal det sorte kabel tilsluttes stellet i stedet for batteriet.

Nu kan du tænde for din bilbatteri lader. Det er forskelligt for bilbatteri lader til bilbatteri lader, hvordan den indikerer, at batteriet er ved at blive opladt. Der bør i hvert fald være mindst én lampe, der indikerer, at batteriet oplader. Alt efter hvilken bilbatteri lader du har, vil opladeren slukke af sig selv, når batteriet er fuldt opladt. Hvis du har en billig batterioplader til bil, er det ikke sikkert, at den vil stoppe med at oplade af sig selv. Hvis din bilbatteri lader ikke stopper af sig selv, vil den have en lampe, der indikerer, at batteriet er fuldt opladt. Her er det vigtigt at holde øje og selv stoppe opladningen, så batteriet ikke bliver udsat for unødig belastning.

Når du er færdig med at bruge din batterioplader til bil, kan du slukke den og fjerne kablerne fra batteriet. Fjern det sorte kabel først, så det røde. Hvis dit bilbatteri ikke har givet fuldstændigt op og trænger til en udskiftning, kan du nu starte bilen.


Derfor skal du vælge en CTEK lader

Det er klart den bedste idé at vælge en bilbatteri lader af god kvalitet, som stopper med at føre strøm til batteriet, når det er tilstrækkeligt opladt. En af de bedste batteriopladere du kan købe er den velkendte CTEK lader. Her er du sikret god kvalitet og en bilbatteri lader, der skåner dit batteri for unødig belastning. Du kan købe din CTEK lader eller anden type bilbatteri lader hos Batteribyen. Batteribyen har Danmarks største udvalg af batterier, også bilbatterier fra en lang række brands.

Uanset om du vælger en CTEK lader eller en billigere batterioplader til bil, kan den redde dit batteri, inden det er for sent. Med en CTEK lader kan du blive overrasket over, hvor meget dit bilbatteri endnu kan klare. En CTEK lader kan endda gå hen og spare dig for at skulle udskifte dit batteri i bilen op til flere sæsoner mere.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce