Rolls Royce Cullinan - Mærkets første SUV

Rolls Royce Cullinan - Mærkets første SUV

1031visninger 7 svar | 10. maj 2018
Rolls-Royce Cullinan
 Rolls-Royce præsenterede for deres helt nye luksus SUV i dag. Modellen hedder Cullinan - opkaldt efter den største diamant fundet på jorden - vil være ikke blot 
være mærkets første SUV, men også deres første bil med AWD. 

Cullinan kører på deres nye aluminium platform kaldet "Architecture of Luxury", hvor den deler bund med den nye Rolls-Royce Phantom.  Motoren er en videreudvikling af deres 6,75-liter Twin-Turbo V12 med nu 571 Hk og 850Nm fra kun 1.600RPM! Rolls-Royce mener ikke at deres nye SUV er en racer, derimod blot en stor GT'er med masser af plads, så derfor har de ikke brugt tid på at teste dens 0-100 tid. Dog er topfarten begrænset til 250 km/h.  Som nævnt er Cullinan deres første model med AWD, og i forhold til deres største konkurrent Bentley Bentega, så skulle Cullinan rent faktisk være beregnet til mere ekstreme Off-Road forhold. Her kommer Cullinan med én knap til alt slags Off-Road forhold, istedet for flere forskellige funktioner man kan vælge imellem. Fx. sne, sand eller regn... Knappen hedder "Everywhere". Trykker man på den og alle 850Nm slipper sig løs!

Dog kommer de fleste Rolls-Royce ejer nok ikke højre over end kantstenen, og det er Rolls-Royce nok godt klar over. Som Phantom'en kommer den også med deres såkaldte "Magic Carpet Ride" undervogn, som det oversat betyder at bilen følelse mere som den svæver hen over jorden end kører. Selve bilen vejre 2660 kg og er ca. 5,3 meter lang.  


Kabinen er som man forventer af Rolls-Royce. Masser af læder, træ og god benplads for de bagerstepassager. Man vælge imellem to forskellige funktioner for bagsæderne. Der er "Lounge" som er to bagsæder og et kæmpe armlæn eller "Individual" med et traditionel trepersoners bagsæde. I forhold til som mange andre luksus SUV'er, så er Rolls-Royce et hop foran. Ikke nok med det er den første SUV med selvmordsdøre, så kan man også få et glas imellem chaufføren og bagpassageren, hvis man ønskes at være i fred. 



Bentley Bentega er nok den tætteste konkurrent, men Mercedes-Maybach er også på vej med deres bud for hvordan en "første klasse" SUV skal være...

 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Rolls Royce Cullinan - Mærkets første SUV
Kommentér på:
Rolls Royce Cullinan - Mærkets første SUV
Annonce