Så let er det at opgradere lyden i din bil

Så let er det at opgradere lyden i din bil

9. mar
Når man kører i bil, vil man gerne have en allround lækker oplevelse. Det skal ikke være en straf at komme fra A til B. Om man er til BMW, Mercedes, Aston Martin, Audi eller Tesla, så er det er en ting kan alle bilentusiaster nemt blive enige om. 


Dog er der en ting, som overraskende mange alligevel vælger at gå på kompromis med i deres biler, nemlig lyden i højttalerne. Dette kan hænge sammen med det faktum, at disse ikke nødvendigvis direkte hænger sammen med selve bilens køreevne. Men det påvirker køreoplevelsen. 


Hvad er pointen med at sætte sig ind i en lækker bil, hvis den musik man sætter på i bilen lyder billig, ikke har nogen bund overhovedet, og det lyder som om at højtalerne kunne sprænge hver gang beatet dropper? 


Der er et helt simpel løsning på det problem, som hverken behøves at koste det hvide, fylde halvdelen af bagagerummet, eller være komplicerede at installere. 


Hvad er en aktiv subwoofer?
En subwoofer er udelukkende til for at spille de allerdybeste bas toner. Det er dens fornemste opgave. Subwooferen gør, at du får det bredest mulige lydbillede, med alle de dybe nuancer i, som gør at du kan høre din musik som den burde høres. Især i biler, hvor højtalerne ofte ikke er så store, kan en subwoofer virkelig gøre en stor forskel, og gøre, at du får hele lydskalaen med, hvilket små højtalere ofte mangler. Derfor er subwoofere oplagte opgraderinger til biler især. Med en subwoofer installeret i bilen, skal bilens eksisterende højttalere ikke længere gengive de dybe energifyldte toner og vil derfor spille renere og højere.


At subwooferen er aktiv betyder at de har en indbygget forstærker, som passer til basenheden på lige netop dén subwoofer. Med en indbygget forstærker får subwooferen hjælp lige præcis når den har brug for det, nemlig i de allerdybeste, hårdeste bastoner, der bare skal kunne mærkes i mellemgulvet. Og den hjælp den får, er fra en forstærker der kender den, og dermed kan give den den mest 
optimale hjælp. 


Med en aktiv subwoofer får du dermed en to-i-én løsning, hvilket også medfører at den kan komprimeres ned på mindre plads, og dermed optage mindre plads i dit bagagerum, eller hvor du end vælger at placere den. 


Besværlig montering?
Hvad der holder mange tilbage fra at investere i en aktiv subwoofer til deres bil er, at de frygter at de er enormt besværlige at montere, og at de kommer til at fylde halvdelen af deres bil. Dette er heldigvis en saga blot. Nu om dage kan du få aktive subwoofere til din bils bagagerum, der passer ned i reservehjulet. På den måde udnytter man pladsen fuldstændigt optimalt, og er fri for at den optager rum, der ikke allerede er optaget af reservehjulet. Mange vælger også løsning hvor en aktiv subwoofer kan installeres under passagersædet. Sådan en subwoofer er flad, men det er lyden på ingen måde. 


Også monteringen af din aktive subwoofer er nem. Det eneste du skal gøre, er at tilslutte de medfølgende strømledninger til hhv. bilens chassis og bilbatteriets plus-pol, samt forbinde signalkabler til enten bilradioens subwooferudgang eller bilens eksisterende højttalerledninger. Er man ikke selv frisk på opgaven, kan mange aktive subwoofere til biler købes med montering. På den måde skal du ikke selv skal gøre andet end at skrue helt op for lyden, og nyde at du nu har knækket hemmeligheden til hvordan man får nabolagets bedste højttalere, og ledeste, dybeste bastoner. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x