Sådan får du internet med dig på bilferien

Sådan får du internet med dig på bilferien

2. feb 2018

Sommeren nærmer sig, og det betyder ferie og afslapning. Måske har du planlagt at pakke bilen og køre sydpå, og i så fald er det en god idé at tage mobilen eller din tablet med. For ud over at tage en masse billeder har du nu også mulighed for at surfe på nettet og ringe eller skrive hjem med Roam Like Home. Læs mere om muligheden her.

Hvad er Roam Like Home?

Roam Like Home er en ordning vedtaget af EU d. 15. juni 2017, som betyder, at du kan ringe og skrive sms eller mms til alle europæiske numre (med undtagelse af overtakserede numre og lignende) uden at skulle betale ekstra.

Kort sagt vil det altså sige, at du kan ringe og skrive, som om du var derhjemme, imens du er på ferie i EU og Norden, helt uden at det koster dig ekstra. Ordningen betyder også, at du har mulighed for at bruge en lille del af den inkluderede data i EU. Dog er der sat et loft for, hvor meget du kan bruge for at undgå, at andre har mulighed for at bruge al din data, og at du skal betale unødvendigt mange penge.

Det er altså meget smart at have internet og fri tale samt sms/mms med på bilferien. Du kan fx køre op på toppen af bjerget og sende et billede af udsigten hjem til vennerne og bruge mobilen som GPS. Efter en lang køretur tilbage til hotellet, vil du så kunne ringe hjem for at sige godnat til familien. Der er altså ingen grund til at købe fjollede postkort, når du kan dele dine oplevelser med dine nærmeste på samme tid, som du oplever dem.

Der findes mange udbydere, der tilbyder et smart bredbånd, så du kan ringe og skrive løs, og hvis du holder øjnene åbne, har du mulighed for at finde et godt tilbud og spare nogle penge. Klik fx her og få billigt mobilt bredbånd til over 40 lande.

Bemærk, at hvis du rejser hjem til Danmark igen og ringer til et andet EU-land, koster det almindelig udlandstakst, dog ikke hvis du ringer til et nummer fra Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland eller Litauen. Hvis ikke du bruger al din data og tale, vil det ikke kunne blive overført til næste regningsperiode, da det nulstilles efter hver måned.

Sådan måler du din hastighed

Det kan give stor hovedpine, hvis internetsiden ikke vil loade, og derfor kan du med fordel tjekke, hvor hurtigt dit internet kører, og om det overhovedet stemmer overens med, hvad din udbyder reklamerer for. På www.forbrugstest.dk kan du teste, hvor hurtigt eller langsomt din internetforbindelse er.

Når du ved, hvor hurtigt dit internet er, kan du bedre forholde dig til, om du betaler for meget for dit bredbånd. Husk at det er en god ide at lukke for alle andre programmer, når du foretager testen og at tage den over flere dage, da det vil give det mest præcise resultat. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce