Sådan får du mest ud af din skrotbil

Sådan får du mest ud af din skrotbil

1. jun 2021

Alle kender det, at man har haft sin bil I flere år og det er nærmest blevet en trofast del af familien. Den er dog ved at køre sine sidste kilometer, og kan næsten ikke komme op ad den store bakke op til ens hus. Det er hårdt at sige farvel til ens kompagnon, men når den ikke kan yde sit job mere, er det tid til en udskiftning, men hvad gør man så med ens bil for at få mest værdi ud af, hvad der er tilbage af det kæreste eje der har fulgt en gennem tykt og tyndt? Det er der heldigvis mange muligheder med autoophug, så der kan investeres i en ny bil, der kan gøre arbejdet.

Reservedele

Der er ingen tvivl om, at når man har en udtrådt bil der ikke kan køre mere, at man skal have fat i en autoophugger, da bilen ikke skal sælges til en anden som kan køre rundt i den. Autoophuggere er firmaer der yder forskellige tjenester, når det kommer til at skrotte en bil. En af disse ydelser er at tage bilen fra hinanden, og finde de reservedele der stadig er intakte nok til, at kunne sælge videre. Dette er selvfølgelig noget, man som kunde får en del af udbyttet af. Dette gør også, at man kan hjælpe andre bilejere i nød, når de står og leder efter en reservedel, til billige penge.

Fordelen ved at købe reservedele fra autoophug er, at hvis man har en bil, som ikke bliver produceret længere, betyder det også, at de reservedele, der hører til bilen ikke produceres mere. Hvis man står med en gammel skrotbil, der er ude af produktion som skal skrottes, så vil man få en større værdi for reservedelene, når de skal skrottes.

Skrotafhentning

Står man I den situation, at man slet ikke har mulighed for at flytte bilen, da noget med motoren kunne være gået I stykker, skal man ikke frygte at ringe til Falck. Det er normalt at kunne bestille en skrotafhentning hos en autoophugger, for at gøre hele processen fra afhentning til potentiel skrotning så hurtig som muligt. Dette er selvfølgelig ikke gratis, og mange har også den nostalgiske følelse af, at man skal køre sit kæreste eje på til ophug, som et sidste farvel. Dette er dog ikke gratis, men et gebyr der uden tvivl kan betale sig at betale, for at få fragten bilen til ophuggeren, og få mest muligt ud af bilen. Hos https://skrotmanden.dk/ er der hjælp at hente hvis bilen skal køres til skrot på Sjælland.

Skrotpræmier

Når den slidte bil er ankommet til autoophuggeren, kan værdisættelsen starte, hvor man hurtigt og præcist vil kunne bestemme, hvor meget den brugte bil er værd I forhold til reservedele og skrotning. Det er yderst sjældent, at en bil ikke har en eneste reservedel, der kan bruges. Skulle det være tilfældet, at der ikke er en eneste del, der kan bruges, og den bare skal til ophug, så er der stadig, hvad der kaldes en skrotpræmie til bilejeren. Skrotpræmier er et pengebeløb, der består af op mod 2.200,00 kr. skattefrit. For at en bilejer skal gøre sig fortjent til dette beløb, skal der dog være krav opfyldt såsom at være afmeldt hos motorkontoret, samt være afleveret hos en miljøgodkendt ophugger.

Miljøstøttende skrotbiler

Det kræver ikke en stor intelligens at forstå, at det er klart bedre for miljøet at genbruge reservedele, end det er at smide dem ud. Der er dog også en anden grund til, at få skrotbilen skrottet hos en miljøgodkendt ophugger. Det er ingen overraskelse, at når der skal fragtes reservedele hjem fra fjerne lande, kræver det brændstof. Det afsætter en CO2-aftryk, som forurener jorden. Det er derfor mere sparsomt på miljøet, hvis man afleverer sin bil hos en miljøgodkendt, der kan levere disse reservedele til andre kunder lokalt, i stedet for at få dem fragtet hjem langvejs fra.

Det med småt skrevet stort

Nu da det er blevet klarlagt, hvordan man kan få det meste ud af sin gamle og brugte bil både værdimæssigt, men også miljømæssigt er der dog også noget man skal være opmærksom på. Det er selvfølgelig ikke gratis at have en autoophugger til at gøre dette arbejde for bilejeren. Det er først og fremmest frit og kvit, at aflevere bilen til og at få udfyldt skrotningsattesten. Når det kommer til ekstra ydelser, kommer der dog ekstra gebyrer på i form af administrationsgebyrer at få afleveret nummerpladen. Hvis bilen mangler visse dele af karosseriet såsom motor, gearkasse og katalysator er der også gebyrer, som skal betales til ophuggeren. Dette er dog en lille pris for en service, der kan betale sig hver gang, man er i nød for hjælp til sit kæreste eje, der er ved at synge sin sidste sang. Blandt det skrothandlere der giver de bedste skrotpriser er https://avedoreautoophug.dk/. Du kan læse mere om deres service på hjemmesiden


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce