Sådan fungerer flexleasing

Sådan fungerer flexleasing

21. jan 2019

I dagens Danmark er det blevet utrolig populært at lease sin bil frem for at købe, og flere og flere indregistrerede biler på vejene er faktisk finansieret gennem leasing i stedet for billån. Og det giver da også utrolig god mening, at man i stedet for at købe vælger at lease sin bil i en kortere periode, hvis man står i en sådan situation, at man alligevel ikke ved, hvorvidt man har brug for en anden bil med større kapacitet eller drivkraft senere i livet.

Men når det kommer til leasing, skal man også være opmærksom på, at der faktisk findes rigtig mange forskellige leasingformer på markedet, og alle disse former er tilpasset specielle og generelle behov. Er du derfor på udkig efter en leasingaftale, skal du altid være opmærksom på, at der nok vil være flere forskellige finansieringsmodeller at vælge imellem. I artiklen har kigger vi på, hvordan flexleasing fungerer for såvel forhandleren og forbrugeren – og hvorfor denne leasingmodel måske kunne være den helt rigtige for dig.

Særlige vilkår ved flexleasing

Når man taler om flexleasing, er der generelt nogle forhold, man skal være særlig opmærksom på, da de har indflydelse på, hvordan du efter, under og før leasingaftalens indgåelse handler. Det særlige ved flexleasing er, at man får et leasingselskab til at købe en enten ny eller brugt bil på vegne af en selv. På den måde står man ikke selv med den enorme byrde, det kan være at købe en bil, men samtidig er man også i den forbindelse begrænset af de vilkår, som leasingselskabet opstiller.

En af de forhold ved flexleasing, der for forbrugeren er særlig vigtig, er det faktum, at man efter leasingperiodens udløb selv står for salget af den pågældende bil. Selvfølgelig kan man altid vælge selv at købe bilen, men hvis man ikke har i sinde at gøre det, skal man altså ud og finde en køber – og for en uerfaren forbruger kan det være en større opgave. I den forbindelse er bilens restværdi nemlig fastsat ved leasingaftalens indgåelse, og kan man ikke få restværdien skrabet ind, må man altså selv betale differencen. Og det er selvfølgelig træls, hvis man til sidst står med en handel, hvor udfald medfører, at man alligevel må have en ekstra skilling op af lommen.

Man skal selvfølgelig også være opmærksom på, at den erfarne forbruger har mulighed for at tjene en ekstra skilling, hvis han eller hun formår at sælge bilen til mere end det beløb, der blev fastsat ved leasingaftalens indgåelse.

Regler vedrørende forbrugeren

I forbindelse med flexleasing er der også en række særlige regler, man som forbruger skal overholde, og nogle af disse er ret så vigtige. Som forbruger skal man finde ud af, om man overhovedet må indgå en aftale om flexleasing af en ny eller brugt bil. Alt dette og mere til kan du dog læse meget mere om, hvis du enten kontakter en udbyder af flexleasing eller bruger tid på nettet, hvor du mere dybdegående læser op på regler og vilkår forbundet med flexleasing.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce