Sådan øger du levetiden på din bil

Sådan øger du levetiden på din bil

4. jun 2019

For rigtig mange danskere er bilen et vigtigt redskab, men i høj grad også en nødvendighed i hverdagen. Desuden er bilen også noget, som mange sætter stor pris på og værner om. Hvis du er en af dem, er det selvfølgelig vigtigt, at du passer bedst muligt på din bil. Udover at det er godt for din økonomi på den lange bane, er det også noget, som kan gøre din køreoplevelse endnu bedre.  De fleste er klar over, at vinterens kulde, fugt og vejsalt er hårdt mod bilen. Derfor gør de fleste også bilen forårsklar, så snart vejret endelig klarer op. Men vidste du, at også foråret og sommeren kan sætte sine spor på dit kæreste eje?


Sådan passer du bedst på din bil

Der findes utrolig mange måder at sikre længere levetid på din bil. Bilen skal vaskes og støvsuges, motoren, batteriet skal efterses, og så skal der skiftes til sommerdæk. Ligesåvel som flyverust særligt sætter sine spor i lakken om vinteren, vil sandkorn, bremsestøv og pollen sætte deres præg på bilen om sommeren. Med en clayhandske kan du nemt fjerne alle de urenheder, der har bidt sig fast i lakken. Clayhandsken skal du bruge til at rengøre lakken inden polering eller forsegling, coating og voks. Det er vigtigt, at du fjerner urenhederne, inden du fortsætter til næste trin i din bilpleje-proces. Gør du ikke det, er der risiko for at trække de urenheder op i en polerpude, som derefter vil køre med puden rundt og afgive yderligere ridser frem for at fjerne dem.


Clayhandskens formål

Clayerbehandlingen er vigtig, uanset om du springer poleringen over og går direkte til forsegling, coating og voks. Det skyldes, at du heller ikke giver de førnævnte produkter de optimale betingelser for vedhæftning, hvilket kan føre til kort levetid af forsegling, coating og voks eller dårlig snavs- og vandafvisende effekt.

Clayhandsken gør plejningen af bilen meget nemmere. Handsken er udformet således, at hånden er inde i handsken, så du opnår en bedre føling med arbejdet, og du undgår at tabe handsken på jorden. Desuden gør handsken dit arbejde meget hurtigere. Vigtigst af alt kan handsken bruges igen og igen. Du skal blot skylle den grundigt under rindende lunkent vand og derefter lade den tørre. Så er den klar til næste gang, du skal pleje din bil.


Sådan anvender du clayhandsken

Før du skal anvende handsken, er det vigtigt, at du vasker bilen grundigt. Derefter kan du tage handsken i brug. Sammen med handsken skal du anvende et godt glidemiddel. Spray derefter godt med glidemiddel på lakken, og kør hånden iført clayhandsken let henover. Du skal som udgangspunkt foretage arbejdet i lige strøg i stedet for i cirkelbevægelser. Det er vigtigt, at handsken hele tiden føles glidende oven på lakken. Du må altså ikke føle, at handsken hænger eller skal trækkes henover bilen. Derfor skal du heller ikke presse handsken mod lakken, men blot lade den glide henover. Der er ikke nogen bestemt mængde glidemiddel, du skal anvende, du skal bare tilføre det ved løbende behov, indtil lakken på bilen føles glat og ren. Til sidst skal du aftørre bilen med en ren mikrofiberklud.  


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce