Sådan passer du på i trafikken

Sådan passer du på i trafikken

27. okt

De fleste danskere har adgang til en bil i husstanden, og mange kører til arbejde. Men både i storbyerne og i provinsen vælger flere at cykle til arbejde eller skole eller tage offentlig transport. Med flere mennesker i trafikken betyder det også, at man skal tage flere sikkerhedsforbehold. 


Når du hopper på cyklen

København er jo Nordeuropas cykelhovedstad og har man været vidne til morgentrafikken på cykelstien, ligner det umiskendeligt et cykelløb, hvor folk ræser afsted. Er du en af dem, der indimellem tager cyklen til arbejde, skal du læse videre her. 


For det første er det vigtigt, at cyklens bremser virker, så du ikke bliver til fare for andre. For det andet er der flere ting, du skal have anskaffet dig for at blive synlig. Det er blandt andet en cykelklokke, så du nemt kan signalere, og så skal du også have cykellygter, som er særligt vigtige. For i trafikken er det vigtigt at kunne blive set, men heldigvis findes lygterne til fordelagtige priser, så du i stedet kan bruge budgettet på en fed cykel. 


Så er der cykelhjelmen, der har skabt en del debat. Der er faktisk ikke lovkrav om, at man skal bære cykelhjelm, men derfor kan det stadig være en god idé at gøre det. I bybilledet ser man også flere cykelhjelme, og de kan også fås oppustelige, så den aktiveres, når uheldet er ude.


I bilen

Den første airbag blev opfundet i 1952, og siden da er sikkerhedsteknologien løbet afsted. Nye biler har automatiske nødbremser, som kan bremse bilen, hvis føreren ikke er opmærksom. Som bilfører er der meget sikkerhedsudstyr, hvor du skal være opmærksom på, at det kun er noget, der lovpligtigt.


  1. Sikkerhedsselen

Alle siddepladser skal have sikkerhedsseler, ergo må du heller ikke have flere i bilen, end der er sikkerhedsseler til. Det betyder, at hvis du ikke skal bruge sikkerhedssele, skal du bruge en lægeattest.


  1. Lygter

Ligesom på cyklen, skal bilens lygter også være i orden. Nærlyset skal altid være tændt. Kører du i mørke skal du køre med fjernlys, som skal oplyse vejen mindst 100 meter foran i et hvidt eller gulligt lys. 


  1. Airbag

Airbaggen bliver aktiveret i tilfælde af, at bilen støder sammen med en anden, og hvis du har børn i bilen, skal du være særligt opmærksom ift. airbag. Børn under 140 cm skal sidde på bagsædet i barnestol eller lignende, mens børn over 140 cm kan sidde på forsædet, hvis de kan bruge det almindelige sæde.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x