Sådan vælger du den rette seng til dit behov

Sådan vælger du den rette seng til dit behov

28. jun 2021
Annonce

Din nattesøvn er noget af det vigtigste for dit helbred. Hvis du en morgen vågner op og ikke har fået nok søvn, så vil det påvirke din krop, psyke og dit overskud resten af dagen. Derfor er det alfa omega, at du sover godt om natten, og at du tilmed også får nok søvn. Én af de bedste forudsætninger for at få en god nattesøvn, er selvfølgelig at sove i en god seng. Men da der findes et utal af forskellige sengetyper, kan det være svært at finde frem til hvilken seng, der opfylder netop dine behov. Vi vil i denne artikel derfor forsøge at guide dig til, hvordan du vælger den rette seng for dig til den absolut bedste pris, uden brug af rabatkode til sengetid, der er nemlig altid faste lave priser, så der vil aldrig være nogle kunder, der føler sig snydt. 

Har du særlige skavanker?

Som nævnt ovenfor findes der utrolig mange sengetyper, og et godt første skridt kan derfor være at tjekke de forskellige typer ud. Du kan eksempelvis se udvalget her for at få et godt overblik over alle sengetyperne. Når du har gjort det, så skal du begynde at overveje, om du har nogle særlige skavanker, som en seng skal kunne være behjælpelig med. Hvis du for eksempel har problemer med ledsmerter, døjer med meget vand i benene, har problemer med hoste eller har dårligt blodomløb, så vil en elevationsseng være det rette valg for dig. En elevationsseng giver dig mulighed for at justere både hovedenden og fodenden, som kan være med til at lindre dine smerter - eller blot give dig en behagelig liggestilling.


Sover du alene eller med en anden?

Du bør også overveje, hvor mange personer der kommer til at ligge i sengen fremadrettet, for hvis i er to personer, er der jo to individuelle behov, der skal tilgodeses. For parret er en kontinentalseng ret populær, fordi den har flere madraslag, der giver en super liggekomfort, fordi der både er god støtte og affjedring. Samtidig er der god plads til begge parter, især hvis du vælger en bred model. Hvis du derimod ikke har en partner og derfor oftest sover alene, så vil en boksmadras være et oplagt valg. En boksmadras er en del billigere end eksempelvis kontinentalsengen, så du kan som enlig holde omkostningerne nede ved at vælge denne sengetype. Den er robust, har høje fjedre og er især god, hvis du ikke har nogle særlige fysiske behov.


Går du op i udseendet?

Hvis du ikke er helt ligeglad med, hvordan din seng ser ud, bør du også overveje, om du skal tilkøbe en sengeramme til din seng. Man tilvælger oftest en sengeramme af æstetiske grunde, fordi man med en sengeramme kan give sin seng et personligt præg ved eksempelvis at vælge en ramme i klassisk og rustikt egetræ eller i råt og mørkt metal. En seng behøver ikke kun at være et praktisk møbel, der hjælper din nattesøvn på rette vej, den kan altså også være en smuk del af din indretning.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce